Petek
14. Julij
ob 20.30
Gornji trg - Ljubljana

Jazz oder: HOME RUN (Slovenija, Avstrija)

Lenart Krečič, saksofon
Teo Collori, kitara
Tonč Feinig, orgle
Gašper Bertoncelj, bobni


Skupino Home Run tvorijo skrbno izbrani vrhunski glasbeniki slovenskega rodu, ki so si v teku izobraževanja in delovanja v tujini nabrali ogromno izkušenj, ter se izoblikovali v prepoznavne glasbene osebnosti: Teo Collori z izjemnim obutkom, emocionalnostjo in izvirnostjo, ki žarijo iz njegove kitare, pomembno prispeva k edinstvenemu zvoku kvarteta. Tonč Feinig z izredno senzibilnostjo prisluhne zvoku celote in nato poskrbi za harmonsko in melodično stabilnost. Gašper Bertoncelj z neverjetnim občutkom za ritem in kontrolo nad zvokom bobnov skrbi za to, da se glasbeno kolesje nemoteno vrti naprej. Na tej podlagi virtuozne linije saksofonista Lenarta Krečiča izrisujejo sveže motive. Superzvezdniška jazz zasedba Home Run prepleta glasbene teme od začetkov jazza pa vse do danes in zadovolji tudi najbolj zahtevno občinstvo.

Lenart Krečič, saksofonist, aranžer, skladatelj in fizik, rojen v Sloveniji, je diplomiral iz jazz saksofona na The New School for Jazz and Contemporary Music ter magistriral na New York University. Študiral, nastopal in snemal je s svetovno znanimi glasbeniki, kot so John Purcell, Billy Harper, Reggie Workman, Joe Lovano, Chris Potter, John Scofield, Kenny Werner, Gerry Hemingway, Don Friedman, Matthew Garrison, Marcus Gilmore in drugimi. Izdal je dve avtorski plošči: Chain of Sounds (2010) in Mind Change (2016) ter z glasbeniki celega sveta posnel več kot trideset plošč. Trenutno je zaposlen kot saksofonist, umetniški koordinator in član umetniškega svêta v Big Bandu RTV Slovenija, sicer pa aktivno nastopa v različnih zasedbah po celem svetu.

Teo Collori je eden vodilnih kitaristov pri nas. V svoji dvajsetletni profesionalni karieri je nastopal z najodmevnejšimi slovenskimi glasbeniki (Magnifico, Alenka Godec ipd.). V zadnjih letih se posveča izključno lastnim avtorskim projektom. Je vodja in ustanovitelj izjemno uspešne skupine Teo Collori in Momento Cigano, ki s svojo avtorsko instrumentalno glasbo navdušuje občinstva sveta. Teo je med drugim letos kot glavni solist posnel ploščo z Big bandom RTV Slovenija.

Tonč Feinig je uspešen profesionalen pianist in organist ter producent in pevec že od leta 2000, ko je zaključil s študijem (konservatorij v Celovcu, Kraljevi konservatorij v Den Hagu na Nizozemskem) in se vrnil na rodno avstrijsko Koroško. Sledila je obsežna serija nastopov z najboljšimi evropskimi glasbeniki in raznovrstnih projektov, od skupine Fine Noise (Miles Griffith, Daniel Nösig, Mario Gonzi) do glasbe za filme in dokumentarce, pa tudi dela z zbori v Avstriji in Sloveniji. Z vsemi temi izkušnjami je Feinig danes eden najbolj iskanih glasbenikov na avstrijski sceni. V zadnjih letih se posveča zlasti petju in kompoziciji, v novonastali zasedbi Home Run pa ga boste imeli priložnost po dolgem času spet slišati za Hammond orglami!

Mednarodno priznani bobnar Gašper Bertoncelj zadnjih dvajset let redno nastopa po vsej Evropi in Ameriki. Svojo glasbeno pot je začel v Avstriji, kjer je študiral na Brucknerjevi Univerzi v Linzu pod vodstvom Douga Hammonda in jo nadaljeval na magistrskem programu na The City College of New York, kjer so ga usmerjali Victor Lewis, Billy Drummond, Andy Watson in John Patitucci. Kot spremljajoči glasbenik je sodeloval pri številnih snemanjih in koncertih, kot skladatelj, aranžer in producent pa vodi tudi številne lastne projekte: “CAUTION! Hard Hat Area!” (2008 Arabesque Records, NY), “The Swingers of Jazz” (2008 Goga Muzika, SLO), “The Swingers of Jazz: Gasper’s Back in Town” (2012 Arabesque Records, NY) in najnovejšo ploščo “Dreamin’ with G” (2021 Klopotec, SLO). Njegovo glasbo vrtijo in hvalijo po vsem svetu.


Vstop prost


Glavni pokrovitelji:

© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio