Petek
08. Avgust
ob 20.30
Stari trg
Ljubljana

HOWARD CURTIS BAND

Howard Curtis – bobni/drums
Katja Cruz – vokal/vocals
Andrea Masseria – kitara/guitar

Howard Curtis se ponaša s pestro kariero jazz bobnarja, tolkalca multiinstrumentalista in glasbenega pedagoga, ki traja več kot 25 let. Prepotoval je Evropo že petkrat, v sklopu turnej po Nemčiji, Angliji, Avstriji, Švici in Poljskem. Prekrižaril je vse pomembnejše odre po Združenih državah Amerike, sodeloval na številnih jazzovskih festivalih po svetu, ter igral in posnel zavidanja vredno število albumov s svetovno znanimi jazzovskimi glasbeniki in zasedbami, med drugim z Johnom Abercrombiem, Davidom“Fatheadom” Newmanom, Andrewom Whitom, Billyjem Harperjem, Eartho Kitt, Rosemary Clooney, Lionelom Hamptonom, Garyjem Thomasom, Johnnyjem Colesom, Davidom Liebmanom, Amirijem Barako, Orkestrom Jimmyja Dorseya, Johnom D’earthom, René Marie, Markom Murphyjem, Jonom Faddisom, Georgom Colemanom, Marcom Johnsonom, Oliverjem Lakom, Odeanom Popom, Juliusom Hemphillom, Michelle Rosewoman, Carlom Fontainom, Tommyjem Newsomom, Jonom Hendricksom…

Kot pedagog se je ukvarjal s poučevanjem širokega spektra glasbenih vsebin. Trenutno poučuje na Williamovem in Maryjinem koledžu, na Richmondski Univerzi ter Univerzi Commonwealtha v Virginiji, pa tudi na Peabody glasbenem inštitutu ter Univerzi Johna Hopkinsa v Baltimoreju, kjer poučuje bobne, vodi jazzovski tolkalni ansambel ter predava zgodovino jazza in analizo ritma.

Curtis prav tako potuje in nastopa z VCU’s Mary Morton Parsons Jazz Masters, univerzitetnim ansamblom, ki izvaja individualne in skupinske ure v šolah ter otrokom približuje jazz-glasbo.

Curtis je izdal tri knjige: Praktični vodnik k flambojantnosti, Temeljne študije malega bobna, 1. del in Temeljne študije malega bobna, 2. del, pa tudi nekaj priredb za ansambel jazzovskih tolkal, med njimi tudi štiristavčne skladbe A Love Supreme Johna Coltraneja.

Howard Curtis bo v Ljubljani nastopil 8. avgusta ob 20.30 na Starem trgu, v sklopu festivala Imago Sloveniae. Pridružila se mu bosta pevka Katja Cruz in kitarist Andrea Masseria.

 

www.katjacruz.com
www.andreamassaria.com

© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio