Nedelja
30. April
ob 11.00
Kulturni dom Gorica (IT)

IPAVEC PACORIG DUO (Slovenija, Italija)

Aleksander Ipavec, harmonika
Giorgio Pacorig, klavir


Aleksander Ipavec je diplomiral iz klasične harmonike na konservatoriju A. Stefani v Castelfranco Veneto. Kot harmonikar se je izpopolnjeval na raznih tečajih z znanimi profesorji, kot so Wladimir Zubitski, Friedrich Lips, Wolmer Beltrami, Gervasio Marcosignori itd. Dosegel je pomembne rezultate na mednarodnih tekmovanjih v Genovi, Turinu, Folignu in Bardolinu. Nastopa z različnimi zasedbami doma in v tujini in sodeluje s pomembnimi in mednarodno uveljavljenimi glasbeniki. Posnel je več kot dvajset albumov, piše pa tudi glasbo za filme in dokumentarce. Poučuje harmoniko na glasbeni šoli Tolmin in Glasbeni matici v Gorici.

Pianist, klaviaturist in skladatelj Giorgio Pacorig je aktiven že od leta 1989. Njegov žanrski obseg pa zajema vse od jazza, elektronske glasbe, filmske glasbe, pa do improvizirane glasbe. Igra v različnih zasedbah ter sodeluje s številnimi glasbeniki, igralci in plesalci.
Z vsemi temi izkušnjami pod pasom danes igra na prestižnih gledaliških in jazzovskih festivalih v Italiji in tujini. Posnel je že več kot sedemdeset albumov.
Poučuje jazz na tržaškem konservatoriju Giuseppe Tartini.


 Vstop prost.


V sodelovanju z:

 


Pod pokroviteljstvom:

 

 

 

 

© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio