Petek
15. Julij
ob 20.30
Gornji trg - Ljubljana

J. J. A. JAZZ TRIO + TRIO DE BOCK/MATOŠIĆ/HI-MAN

J. J. A. JAZZ TRIO
Jakob
Jon Doblekar, klavir
Jaša Krevh, kontrabas
Aleksander Črtalič, bobni


J. J. A. jazz trio je mlada zasedba, ki jo sestavljajo enajst-, šestnajst- in osemnajstletnik pod mentorstvom Braca J. Doblekarja. Izvajajo jazz standarde, avtorsko in moderno jazz glasbo. V tej zasedbi delujejo od oktobra 2021, ko so se zbrali, da bi se udeležili državnega tekmovanja TEMSIG. Tam so marca 2022 s popolnim rezultatom stotih točk prejeli prvo nagrado in s tem zlato priznanje ter še posebno priznanje za interpretacijo slovenske jazz skladbe Prijatelji Braca Doblekarja.


TRIO DE BOCK/MATOŠIĆ/HI-MAN
Lenart De Bock, saksofon
Nikola Matošić, kontrabas
Elvis Hi-Man, bobni


Trio De Bock/Matošić/Hi-Man so sveža zasedba vrhunskih jazzistov, ki nas bo razvajala z zanimivi interpretacijami jazz standardov, v katerih se odslikava bogato kulturno ozadje glasbenikov.

Elvis Homan je magistriral iz sodobne kompozicije in elektronike na amsterdamski akademiji, diplomiral pa je na Univerzi za umetnost Codarts v Rotterdamu. Za seboj ima sodelovanja z različnimi priznanimi glasbeniki, kot so Stefan Lievestro, Jos Zwaanenburg, Marcel Wierckx, Jozef Dumoulin, Raphael Vanoli, Boštjan Simon, Alvaro Del Valle Garrido, Jorrit Westerhof, Wietse Voermans in Rok Zalokar. Elvis je ustanovitelj in vodja več projektov, npr. akustično-elektronskega orkestra Rotterdam Electronic Orchestra, kvarteta Quartzite 4tet in dueta Aug.unis. Je član zasedbe Marco Apicella Trio, ki je 2017 prejela prestižno prvo nagrado na tekmovanju nizozemskih glasbenih akademij Leiden Jazz Award.

Lenart De Bock je inštrumentalist in skladatelj, ki trenutno začenja magisterij iz jazz saksofona v Gradcu. Je član raznih zasedb po Sloveniji in Avstriji, vodi pa tudi lastni trio, s katerim redno nastopa. Poleg obveznosti na Konservatoriju je bil Lenart De Bock koncertno izjemno aktiven v različnih zasedbah, med drugimi v Big bandu Akademije za glasbo v Ljubljani in zasedbi Roka Zalokarja, sodeloval je tudi z inštitutom .abeceda. Udeležil se je tudi številnih glasbenih delavnic, kjer je imel priložnost sodelovati s številnimi znanimi imeni na glasbeni sceni, kot so denimo Dre Hočevar, Adam Klemm in Georgie Fame.

Nikola Matošič že vrsto let sodi med najboljše slovenske kontrabasiste, hkrati pa si prizadeva za oživitev, ohranitev in posodobitev slovenske jazzovske scene. Sodeloval in nastopal je s svetovno znanimi jazzovskimi glasbeniki, kot so: Deborah Brown, Rachel Gould, Aaron Goldberg, Doug Hammond, Howard Curtis, Doug Sides, Alan Praskin, Herb Geller, Don Menza in Peter Mihelič. Deluje tudi kot spremljevalni član v mnogih slovenskih jazz zasedbah. Leta 2013 je z jazz ikono Dougom Hammondom med drugim nastopal tudi na enem izmed najprestižnejših jazz festivalov na svetu Nordsee.


Vstop prost.

© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio