Petek
11. Avgust
ob 20.30
Gornji trg - Ljubljana

Jazz oder: JANI ŠEPETAVEC TRIO NEXTplz (Slovenija)

Jani Šepetavec, saksofon
Aleš Ogrin, hammond orgle
Tomi Purič, bobni


Novogoriški saksofonist, multiinštrumentalist in skladatelj Jani Šepetavec je magistriral na Jazz Institut Kunstuniversität v Gradcu v razredu profesorja Karlheinza Miklina. Udeleževal se je mojstrskih tečajev z vrhunskimi mentorji, kot so Don Menza, Dave Liebman, Jerry Bergonzi, Bob Mintzer in Donny Mccaslin. Kot multiinstrumentalist redno sodeluje s priznanimi slovenskimi glasbeniki, piše glasbo za različne projekte in ustvarja lastne skladbe.

Aleš Ogrin je končal študij koncertne harmonike in jazz klavirja na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani ter se vpisal na študij glasbene pedagogike na Akademiji za glasbo v Ljubljani. V času študija se je udeležil številnih izobraževanj, med drugim tudi delavnice, ki jo je The New School for Jazz and Contemporary Music izvedla v Italiji. Igra z orkestrom Slovenske vojske, aktiven pa je tudi kot aranžer za big bande in vokalno instrumentalno glasbo.

Diplomanta celovškega deželnega konservatorija Tomija Puriča mnogi poznajo iz različnih legendarnih zasedb, kot je Terra Mystica, spet drugi iz prepoznavnih televizijskih hišnih skupin (Hri-Bar), a njegova trenutna sfera je “balkanjazz”, kot se imenuje tudi njegov prvenec. Sodeloval je tudi pri mnogih izjemnih jazzovskih projektih. Za projekt EJQ, pri katerem je sodeloval s saksofonistom Klemnom Kotarjem in pianistom Markom Črnčecem, je prispeval tudi avtorsko glasbo.


Vstop prost.


Glavni pokrovitelji:

© IMAGO SLOVENIAE 2023. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio