Petek
27. Avgust
ob 19.30
Stari-Gornji trg, Ljubljana

KATJA ŠULC: Caricias

Katja Šulc, vokal
Andraž Mazi, charango, kitara, kalimba
Luka Uršič KALU, klaviature, bas kitara, produkcija


Katja Šulc je pevka, ki prepleta poezijo in glasbo. V svojih prvih glasbenih korakih je bila samouka, znanje je kasneje pridobivala na zasebnih urah in delavnicah po Sloveniji ter ga nadgradila na Novi šoli za jazz in sodobno glasbo v New Yorku. Svoj prvenec Mila (Sanje, 2008) je posvetila ljubezenski liriki pesnice Mile Kačič. Na drugem albumu Twisted Delight (Celinka, 2013) je lastna poetična besedila, nastala na pesniških delavnicah v New Yorku, vpela v elektronsko produkcijo Piera (RootsInSession). Za odmeven projekt je prejela nominacijo za MTV glasbene nagrade. Tretji album Kamlisajlan (Casete Mexico, 2016) je posvetila sodobni romski poeziji iz Balkana in Vzhodne Evrope. »Album, ki uroči« je segel tudi na valove slovečih radijev kot so BBC, IMER (Mehika) in WFMU (New York) ter bil predstavljen na gostovanjih širom po svetu: v Makedoniji, Bosni in Hercegovini, Italiji, Franciji, Republiki Češki, Maroku, Španiji, Nepalu, na Portugalskem, Kitajskem, v ZDA, Mehiki in Gvatemali.

Katja Šulc sodeluje z domačimi in tujimi glasbeniki, avtorji in producenti ter koncertira tako doma kot na tujem (Francija, Španija, Italija, Avstrija, Češka, Hrvaška, Bosna in Hercegovina, Republika Češka, Portugalska, Maroko, Turčija, Kitajska, Nepal, Mehika, Gvatemala). Giblje se med različnimi glasbenimi žanri, ki obsegajo uglasbeno poezijo, sodobni šanson, alternativni pop in world music.

Minulo pomlad je z novim singlom napovedala svoj četrti studijski album Caricias (Božanja) (Casete México, 2021). Nova zvočna podoba je zaznamovana z mehkobo ukuleleja, čutno poezijo in latinskoameriškim utripom. Album je posvečen Mehiki in tamkajšnji poeziji, vključujoč sodobne, tradicionalne in staroselske pesmi. S preigravanjem mehiških barv in okusov, s črpanjem iz bogate tradicije in sodobnosti, album slavi navdihujočo mehiško kulturo in je intimen poklon deželi, ki je avtorico močno zaznamovala.


Koncert je za obiskovalce brezplačen. *V primeru dežja bo koncert v Galeriji Škuc.

Skladno s spremembami Odloka o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom se predstav lahko udeležijo le osebe s potrdilom o: prebolelem covidu-19 (P), cepljenju (C) ali negativnem rezultatu testa, ki ne sme biti starejši od 48 ur (T). Vstop na prizorišče je mogoč le s predložitvijo dokazila o izpolnjevanju pogoja PCT. Dokazila niso potrebna za mlajše od 15 let, ki se prireditve udeležijo z ožjimi družinskimi člani oziroma skrbniki.

© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio