Sreda
29. Junij
ob 20.30
Dvorana Slavka Osterca
Slovenska filharmonija - Ljubljana

KLAVIRSKI DUO SCARAMOUCHE

Nadja Rus, klavir
Neža Koželj, klavir

Nagrajenki Tekmovanja komornih skupin Primož Ramovš 2015.


Spored:

Wolfgang A. Mozart (1756–1791): Sonata za klavir štiriročno v D-duru, K. 381
Allegro
Andante
Allegro molto

Franz Schubert (1797–1828): Fantazija v f-molu, D. 940

Marjan Peternel (1986): Trije psihotiki

odmor

Arvo Pärt (1935): Himna velikemu mestu

Igor Stravinski (1882–1971): Ruski ples iz Petruške

Camille Saint-Saëns (1835–1921): Variacije na Beethovnovo temo, op. 35


 

Pianistki Nadja Rus in Neža Koželj muzicirata kot klavirski duo Scaramouche šesto leto. Njun mentor je prof. Miha Haas.
Nadja in Neža sta študentki Akademije za glasbo v razredu prof. Hinka Haasa.

Leta 2011 sta na državnem tekmovanju prejeli zlato plaketo in 1. nagrado, kakor tudi posebno nagrado za najboljšo izvedbo skladbe slovenskega avtorja in posebno nagrado Društva klavirskih pedagogov Slovenije. Leta 2014 pa sta na državnem tekmovanju ponovno prejeli zlato plaketo in 1. nagrado.
Na mednarodnem tekmovanju v Italiji – »Citta di Treviso« sta prejeli 3. nagrado, na tekmovanju komornih skupin Primož Ramovš leta 2015 pa 2. nagrado.

V letu 2016 sta na prvem mednarodnem klavirskem tekmovanju v Tivatu (Črna gora) v kategoriji klavirski duo prejeli specialno nagrado (100 od 100 točk), na Koroškem klavirskem tekmovanju zlato plaketo in 1. nagrado, kakor tudi posebno priznanje za izvedbo slovenskega skladatelja, na mednarodnem tekmovanju Tomaž Holmar pa ravno tako 1. nagrado.

Imeli sta koncerte v Viteški dvorani Križank (Glasbena mladina Ljubljanska), v Postojni in Kopru (cikel Pianissimo), v Klubu Cankarjevega doma, v Dvorani Slavka Osterca (Glasbena mladina Ljubljanska), v Kazinski dvorani (Allegro giovanissimo), v Dvorani Union (Festival Lent 2014), v Vili Bresciani Attems Auesperg v Cervignanu (Festival Nei suoni dei luoghi), v Syggros´ Open Air Theatre v Grčiji (7th International Piano Festival – Poros 2015)…

Septembra leta 2015 sta z orkestrom Mariborske opere v Mariboru in v Ljubljani izvedli koncert F. Poulenca za dva klavirja in orkester. Za izvedbo koncerta sta prejeli Prešernovo nagrado Akademije za glasbo.
Poleti leta 2015 sta se udeležili 7. mednarodne poletne klavirske akademije v Grčiji.
Izpopolnjevali sta se pri prof. Konstantinu Boginu, prof. Tatjani Ognjanovič, prof. Chiari Bertoglio, dr.Kevinu Robertu Orru, klavirskem Triu di Parma, prof. Tomažu Lorenzu in prof. Rubenu Dalibaltayanu, prof. Yuri Bogdanovu, prof. Lilii Boyadjievi, prof. Claudiu Constantiniju, prof. Agathe Leimoni in prof. Borislavi Tanevi.

 

© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio