Ponedeljek
24. Avgust
ob 20.30
Mestni muzej - Ljubljana

KLAVIRSKI TRIO RÊVERIE

Mojca Jerman, violina
Katarina Leskovar, violončelo
Tanja Činč, klavir

Trio Rêverie sestavljajo mlade glasbenice, dobitnice številnih nagrad z domačih in mednarodnih tekmovanj. Pianistka Tanja Činč in violinistka Mojca Jerman sta študentki ljubljanske Akademije za glasbo, violončelistka Katarina Leskovar pa študentka Univerze za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu. Skupaj delujejo od jeseni 2012 v komornem razredu prof. Tomaža Lorenza. Izpopolnjevale so se na številnih mojstrskih tečajih priznanih profesorjev: Trio di Parma, Chia Chou, Homero Francesch, Nora Chastain, Wen-Sinn Yang, Daniel Rowland in Julian Arp.
V treh letih so izvedle številne koncerte doma in v tujini. Med drugim so se predstavile na koncertu v okviru mednarodnega cikla “Mladi talenti” v Dobrni, na dveh koncertih v Rdeči dvorani ljubljanskega Magistrata v okviru Imaga Sloveniae, ki sta bila posvečena Primožu Lorenzu, v okviru Glasbene mladine ljubljanske (Osterčeva dvorana Slovenske filharmonije), na Mednarodnem poletnem festivalu Imaga Sloveniae v Ljubljani, na Konservatoriju za glasbo v Trstu, v Budimpešti, Monoštru ter v okviru mojstrskega tečaja Schaffhausen v Kilchbergu v švici. V okviru cikla GM Oder so v letu 2014 imele koncerte v Slovenski Bistrici, Kranju, Ljubljani (Osterčeva dvorana Slovenske filharmonije) ter v Zagrebu v dvorani Vatroslav Lisinski.

Julija 2013 se je trio udeležil mednarodnega tekmovanja za komorne skupine na Bledu in osvojil 2. mesto in 3. nagrado (ki jo je trio prejel kot edini slovenski ansambel). Decembra 2013 so se članice tria udeležile mednarodnega tekmovanja Tartini, ki je potekalo v Piranu in osvojile 1. mesto, 1. nagrado ter absolutno zmago med komornimi zasedbami.

 

© IMAGO SLOVENIAE 2022. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio