Sreda
27. Avgust
ob 20.00
Atrij Mestnega muzeja
Ljubljana

KLAVIRSKI TRIO RÊVERIE

Mojca Jerman, violina
Katarina Leskovar, violončelo
Tanja Činč, klavir

TRIO Rêverie sestavljajo mlade glasbenice, dobitnice številnih nagrad z domačih in mednarodnih tekmovanj. Pianistka Tanja Činč in violinistka Mojca Jerman sta študentki 3. letnika ljubljanske Akademije za glasbo, violončelistka Katarina Leskovar pa študentka 2. letnika Univerze za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu. Trio deluje od jeseni 2012 v komornem razredu prof. Tomaža Lorenza. Z zagnanim in predanim delom mu je v tem času uspelo naštudirati vrsto pomembnih del L. van Beethovna, F. Schuberta, F. Mendelssohna, A. Arenskega, S. Rahmaninova in D. Šostakoviča. Trio se je aprila 2013 in 2014 predstavil na samostojnih celovečernih koncertih v Rdeči dvorani ljubljanskega Magistrata v okviru Imaga Sloveniae, ki sta bila posvečena Primožu Lorenzu in avgusta 2013 na samostojnem celovečernem koncertu v okviru mednarodnega cikla Mladi talenti v Zdravilišču Dobrna.
Julija 2013 se je trio udeležil mednarodnega tekmovanja za komorne skupine na Bledu in osvojil 2. mesto in 3. nagrado (ki jo je trio prejel kot edini slovenski ansambel).

Decembra 2013 so se članice tria udeležile mednarodnega tekmovanja Tartini, ki je potekalo v Piranu in osvojile 1. mesto, 1. nagrado ter absolutno zmago med komornimi zasedbami.

Februarja 2014 se je trio predstavil na recitalu v okviru Glasbene mladine ljubljanske v Osterčevi dvorani Slovenske filharmonije in v istem mesecu v okviru izmenjave Tržaškega konservatorija za glasbo in ljubljanske Akademije za glasbo na koncertu v Trstu.

V aprilu 2014 je nastopil na dveh koncertih na Madžarskem (v Budimpešti in Monoštru).
Članice tria so se udeležile tudi mojstrskega tečaja priznanega Tria di Parma.

Vstop prost!

© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio