Petek
17. Julij
ob 20.30
Stari trg - Ljubljana

KLEMEN KRAJC TRIO

Klemen Krajc, kontrabas
Aleš Ogrin, klaviature 
Miha Recelj, bobni

Zasedbo sestavljajo uveljavljeni slovenski glasbeniki. Vsi so si in si še vedno nabirajo izkušnje s koncertiranjem, snemanjem in izobraževanjem v različnih zasedbah in zvrsteh glasbe doma in v tujini. Tokrat bodo igrali jazz standarde.

Klemen Krajc

Kontrabasist in bas kitarist, rojen 7.3.1975. Leta 2002 se je vpisal v glasbeno šolo Logatec, kjer se je začel učiti bas kitaro pri Sašu Borovcu in je naslednje leto nadaljeval s kontrabasom pri Matjažu Zorku. V letih 2004 – 2009 je študiral kontrabas pri prof. Uliju Langthalerju na Deželnem konzervatoriju v Celovcu – smer jazz. Za časa izobraževanja v GŠ Logatec, se je spoznal z Igorjem Bezgetom, ki ga je navdušil nad jazzom. V preteklosti je sodeloval na različnih jazz delavnicah; pri Reggiju Workmanu, Brucu Gertzu, v Udinah ter New School Veneto pri Andyu McKeeju in Johnu Rileyu, Jerryju Bergonziju, Billy Harperju ter raznih drugih jazz seminarjih in workshopih.

Sodeluje in snema tudi z mnogimi glasbeniki: Gašper Peršl, Igor Bezget, Drago Gajo, Blaž Jurjevčič, Peter Mihelič, Stjepko Gut, Dejan Pečenko, Dominik Kranjčan, Lenart Krečič, Primož Grašič, Dejan Lapanja, Tone Janša, Klemen Kotar, Klemen Smolej, Marko Mozetič, Blaž Trček, Gašper Bertoncelj, Jaka Pucihar, Perpetuum Jazzile, Primož Fleischman, Marjan Loborec, Jani Moder, Igor Lumpert, Jure Pukl, Miro Kadoić, Saša Nestorović, Howard Curtis, Miles Griffith, Aljoša Jerič, Gregory Dudzienski, Geordie F. Kelly, Christopher Koroshetz, Gwen Hughes, Maasej Kovačevič, Marko Črnčec, Jadranka Juras, Rudi Bučar, Zoran Škrinjar, Kristina Oberžan, Irena Vidic, Duwai Orchestra, Prava stvar… Občasno sodeluje z Big Bandom RTV, Big Bandom in orkestrom SV, kjer je tudi zaposlen. Član zasedb Katarina Juvančič & Dejan Lapanja, Eva Hren in Sladcore, AšiQ, Teater Kvartet, Oto Pestner band ter gost na koncertih in snemanjih drugih zvrsti glasbe.

Aleš Ogrin

Aleš Ogrin je končal študij koncertne harmonike na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani. V času študija harmonike se je udeležil vrsto državnih in mednarodnih tekmovanj, kjer je dosegel dobre rezultate. Kasneje je zaključil še študij jazz klavirja na oddelku za jazz in zabavno glasbo prej omenjene šole. Trenutno je absolvent glasbene pedagogike na Akademiji za glasbo v Ljubljani.

V času študija jazz klavirja se je udeleževal različnih izobraževanj pri priznanih profesorjih doma in po Evropi, med drugim tudi delavnice ”The New School for Jazz and Contemporary Music” iz New Yorka, ki je potekal v Italiji. Redno sodeluje z najrazličnejšimi avtorji in izvajalci slovenske popularne glasbe, zelo dejaven je v drugih glasbenih zvrsteh, zadnja leta pa je aktiven tudi kot aranžer za big band in vokalno instrumentalno glasbo. V orkestru Slovenske vojske je zaposlen od leta 2007 kot pianist in klaviaturist.

Miha Brecelj

Po obiskovanju glasbenih šol za bobne in klarinet je končal študij na jazz oddelku Konzervatorija za glasbo in balet v Ljubljani. Sodeloval je s številnimi glasbeniki, med drugim tudi z Orkestrom Mestnega gledališča Ljubljana, Big bandom RTV Slovenija, Vlatkom Stefanovskim, Nino Strnad, Kristino Oberžan, Ivo Stanič, Evo Černe, Blažem Jurjevčičem, Primožem Grašičem, skupino Leeloojamais, evropsko glasbeno skupino Emanuel, Big bendom DOM, Big bendom Krško, Big bendom Zmaji, Big bendom Vrhnika, Kar češ brass bandom, skupino Odbeatli, poleg tega pa je tudi član zasedb Big benda Slovenske vojske, skupine Nuše Derenda in Soddiha.

 

 

© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio