Petek
21. Avgust
ob 20.30
Gornji trg - Ljubljana

KRISTINA OBERŽAN KVARTET

Kristina Oberžan, vokal
Blaž Jurjevčič, klavir
Nikola Matošič, kontrabas
Gašper Peršelj, bobni


Kristinin močan glas ter čutne interpretacije postanejo darilo za srce poslušalca. Njena samozavest in zrelost z igrivo in nedolžno prisotnostjo na odru ustvarijo očarljivo in osebno glasbeno izkušnjo, ki je ne boste zlahka pozabili.

Kristina Oberžan je magistrirala iz jazz petja na Univerzi za glasbo in upodabljajoče umetnosti Gradec ter že v času študija prejela številne mednarodne nagrade in štipendije. Leta 2007 je pri Založbi kaset in plošč RTV Slovenija izdala svojo prvo zgoščenko posvečeno slovenski popevki z naslovom Kakor lep roman, ter na festivalu Slovenska popevka prejela nagrado za najboljšo izvajalko. Leta 2016 je izdala drugo samostojno zgoščenko My Heart Knew. Med leti 2008 in 2011 je poučevala petje na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana in v Zavodu sv. Stanislava v Ljubljani. Pot jo je nato zanesla v Veliko Britanijo, kjer je živela do leta 2017. Trenutno se ob pevski karieri ponovno posveča tudi poučevanju.

Kristino Oberžan bodo tokrat spremljali virtuozni pianist ter član Big banda RTV Slovenija Blaž Jurjevčič, izvrstni jazzovski basist Nikolo Matošić ter odlični bobnar mlajše generacije Borut Rampih.


Vstop prost.

Zaradi ukrepov omejevanja širjenja okužb s COVID-19 si morajo obiskovalci redno razkuževati roke in upoštevati varnostno razdaljo vsaj 1,5m. Po uredbi NIJZ je obvezno zbiranje osebnih podatkov vseh obiskovalcev, podatke moramo hraniti 30 dni. Zaradi zagotavljanja varnosti vse obiskovalce vljudno naprošamo, da dosledno sledijo navodilom. Če sumite, da ste prišli v stik s koronavirusom ali kažete tipične znake bolezni, ne hodite na dogodek. Poskrbimo za zdravje nas in naših bližnjih.


© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio