Petek
16. Avgust
ob 20.30
Stari trg
Ljubljana

LATinTENT (Kuba, Italija, Slovenija)

Ariel Cubría, kitara, vokal

Lazaro Amed Hierrezuelo, tolkala, violina, vokal

Giovanni Toffoloni, bas

Dejan Berden, klavir

 

ARIEL CUBRIA je bil rojen na Kubi, leta 1972. Študiral je klasično kitaro na konservatoriju Adolfo Guzman in Felix Varela v Havani.

V Madridu je od leta 1998 sodeloval z različnimi glasbeniki, kot so: Gloria Gaynor, Marta Sanchez, Snowy White (Pink Floyd), Gema Corredera, Betty Missiego, Olga Guillot, Nuno dacamara Pereira, Rita Irasema, Inma Serrano among others. Koncertiral je v New Yorku, Londonu, Buenos Airesu, Lisboni, Oportu, Madridu, Barceloni, Rimu, Nici… 2007 je v posnel svoj prvi solo album LO QUE VALE DE TI, v sodelovanju z  ameriškim pianistom in skladateljem Bobom Telsonom (nominirancem za Oskarja za film Bagdad Café). Od leta 2011 živi v Ljubljani Ljubljana in sodeluje z Vladom Batista & Strinsi, Andražem Poličem, s hrvaško skupino Cubismo in drugimi.

LAZARO AMED HIERREZUELO – rojen na Kubi. Violinist, profesor violine in komorne glasbe, tolkalist ( bongosi, konge, timbale ), gitaronist,vokalist. S študijem glasbe začne v 6. letu na »Manuel Saumell«konzervatoriju v Havani, Kuba. Med študijem nastopa s Simfoničnim orkestrom mladih v Venezueli s Claudiom Abbadom. V 12.letu s svojim dedkom Reinaldom posname svoj prvi CD. Imel je priložnost nastopati z mnogimi znanimi glasbeniki kot so Cesar Lopes, Chucho Valdes, Omara Portuondo, Ibrahim Ferrer. Po šolanju je deloval najprej kot orkestralni in solo glasbenik v »Orquesta de la Opera del Gran Teatro de la Habana«. V istem času deluje tudi kot violinski pedagog. V Slovenijo ga je l.2010 na festival Lent v Mariboru pot pripeljala s skupino Mariachi »Real Jalisco«. Od takrat živi in deluje v Sloveniji s skupinami Latin Cubans, Las Cuerdas, Che Kandela, Sonora Tropical.

DEJAN BERDEN, prof. glasbe (pianist, skladatelj, aranžer, producent)Dejan Berden je profesor glasbe in vrhunski inštrumentalist. Njegov glasbeni razpon sega od klasike preko jazza do improvizirane glasbe, prav tako pa je pestro in raznoliko tudi njegovo udejstvovanje na različnih področjih, povezanih z glasbo. Kot pianist, avtor (tudi za gledališče, film…), soavtor, aranžer ali producent je sodeloval pri več kot 100 projektih bodisi solistične bodisi ansamblske narave.

 

Vstop prost!

© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio