Petek
07. Avgust
ob 20.30
Stari trg - Ljubljana

MAK GRGIĆ TRIO

Katja Koren, vokal
Mak Grgić, kitara
Igor Bezget, kitara

 

Mak Grgić po študiju kitare pri Antetu Čaglju v Zagrebu in Alvaru Pierriju na Dunaju nadaljuje šolanje pri Williamu Kanengiserju in Scottu Tennantu v Los Angelesu.
Uveljavil se je kot izvrsten interpret sodobne glasbe. Na svoj spored pogosto uvršča dela skladateljev, kot so Nina Šenk, David Crowell, Toby Twining, Michael Harrison, Christian Carey, Julia Adolphe, Thomas Kotcheff, Sven-David Sandström, Hakki Cengiz Eren in William Harvey. Prvi album je posnel v sodelovanju s slovenskim skladateljem in kitaristom Nejcom Kuharjem, trenutno pa snema album z naslovom Cinema Verismo – pregled filmske glasbe zadnjih desetletij v transkripcijah za kitaro. Predstavil bo glasbo iz filmov The Godfather, The Good, the Bad and the Ugly, Volver, The Mission, West Side Story in Chariots of Fire. Grgič je nastopal z orkestri, kot so Spokane Symphony, festivalski orkester Lancaster Festivala, Simfonični orkester RTV Slovenia, simfonični orkester iz Sankt Petersburga ter Orkester SNG Opere in Baleta Maribor, ter sodeloval z dirienti kot so Gary Sheldon, Mladen Tarbuk in Simon Krečič.

Igor Bezget že nekaj let zelo deluje kot kitarist in skladatelj na sceni jazza in etno glasbe. Študiral je pri Petru Omari v Linzu, trenutno pa v Talwalkarju študira indijsko glasbo.
Posnel je več kot 40 projektov avtorske glasbe v sodelovanju s priznanimi glasbeniki kot npr. Lester Bowie, Reggie Workman,Pt Suresh Talwalkar, Gyan Singh, Sharat Srivastava, Prashant Triwedi, Billy Harper, Johnathan Blake, Doug Hammond, Chico Freeman, Frank Lacy, Viktor Wooten, Giovanni Hidalgo,Andy McKee, Damion Reid, Ken Vandemark, Hamid Drake, Michel Goddard, Bruno Cesselli, Ares Tavolazzi, Nicola Moresu, Marc Abrams, Zlatko Kavčič, Dejan Pečenko, Peter Ugrin, Ratko Divjak, Zoran Predin, Rok Golob… Dejaven je tudi kot studijski glasbenik, avtor scenske glasbe ter kitarski pedagog.

Katja Koren je na festivalih Melodije morja in sonca ter Korajža velja prepevala svoje pesmi, tri leta je bila članica zbora Carmina Slovenica, učila pa se je tudi klavirja in saksofona. Na koncu se je povsem posvetila petju ter svoje znanje dopolnjevala pri Dadi Kladenik, pozneje pa na Konzervatoriju za glasbo in igralstvo v Celovcu. Sodelovala je s številnimi glasbeniki in zasedbami, med njimi pa so Tabu, Maja Keuc, Nuša Derenda, Alenka Godec, Jure Ivanušič, Oto Pestner, Eva Boto, Jan Plestenjak, Nina Pušlar, Hamo, Maya, Bilbi, Marko Črnčec, Igor Bezget, Mak Grgić, Bele vrane, Big band RTV Slovenija, Andrej Šifrer, Anžej Dežan, Omar Naber, Alya, Natalija Verboten, Pika Božič, Andrej Šifrer, Interceptor, Trkaj, Eva Černe, Studiogrooves…
Leta 2005 se je udeležila pevskega tekmovanja Bitka talentov v oddaji Spet doma na TV Slovenija, istega leta pa je z Anžejem Dežanom in s skladbo Mr. Nobody kot spremljevalna vokalistka odpotovala v Atene in zastopala Slovenijo na Evroviziji.
Na Evrosong je šla tudi kot spremljevalna pevka Maje Keuc za pesem No one, ter z Evo Boto , ki je predstavila pesem Verjamem. Leta 2012 je izdala debitantski pop album Veš, kaj mislim? Na njem je 11 avtorskih skladb s pridihom funka in jazza. Leta 2014 se je preselila v Los Angeles, kjer nadaljuje študij, nastopa, ustvarja in poučuje. Nastopa v duu z Makom Grgičem in glasbeniki, kot so Louis Von Taylor (Kool & The Gang), Del Atkins, Joel Scott, Darryl Crooks (Snoop Dogg, Ledisi), Eric Valentine in drugi.

© IMAGO SLOVENIAE 2023. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio