Sobota
25. Junij
ob 20.00
Protokolarno-prireditvena dvorana sv. Frančiška – Koper

MALA SIMFONIJA KOPRA

Godalni orkester Tomaža Lorenza

Solista:

Lana Trotovšek, violina
Domen Lorenz, violina

Dirigent: Steven Loy


Giuseppe Tartini (1692-1770), Sonata v G-duru (Simfonija)
Vladimir Lovec (1922-1992), Vivo za godalni orkester, prir. Tatjana Jercog iz Sonatine za kljunasto flavto in čembalo
Johann Sebastian Bach (1685-1750), Koncert za dve violini v d-molu, BWV 1043
Edvard Grieg (1843-1907), Holberg suita za godala


V letih 1995–2005 je v Kopru na pobudo prof. Tomaža Lorenza zaživel Glasbeni julij na Obali – mojstrski tečaj za mlade glasbenike. Ta izkušnja je mnogim botrovala, da je postala prav glasba njihova življenjska pot. Na koncertu se predstavlja Godalni orkester Tomaža Lorenza, v katerem sodelujejo mnogi bivši Lorenzevi učenci. Glasbeniki so se tako hoteli pokloniti svojemu učitelju. Koncert je obenem priložnost, da obeležimo pomembni obletnici, na kateri je lahko Obala ponosna: 330. letnica rojstva G. Tartinija in 100. obletnica rojstva Vladimirja Lovca. Zanimivo, da sta bila oba skladatelja tudi priljubljena pedagoga, kar ju neposredno povezuje z načeli Tomaža Lorenza.

Violinistka Lana Trotovšek je od svojega prvenca z orkestrom Mariinskega gledališča pod vodstvom Valerija Gergijeva, leta 2012, nastopila z nekaterimi najboljšimi svetovnimi orkestri na najprestižnejših prizoriščih v Evropi in tudi na Kitajskem, Japonskem, v ZDA, v Kanadi … Lana je profesorica violine na Konservatoriju za glasbo in ples Trinity Laban v Londonu. Redno nastopa tudi v Sloveniji in je gostujoča profesorica na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Igra na violino Pietro Antonio dalla Costa iz leta 1750.

Domen Lorenz je prvi violinist simfoničnega orkestra SNG opera balet Ljubljana. Že od malega je prejemal veliko nagrad na narodnih in mednarodnih tekmovanjih. Bil je tudi dobitnik Prešernove nagrade Akademije za glasbo. Priznanja, ki je prejemal na mednarodnih avdicijah so mu vse bolj utirala koncertno pot. Na prestižnih odrih, doma in v tujini, se je večkrat predstavil s solističnimi recitali in kot solist s priznanimi orkestri.


Za informacije o vstopnicah se prosim obrnite na elektronski naslov info@dpgkoper.com ali na telefonsko številko 040 631 035.


V sodelovanju z

 

 

 

 

© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio