Petek
28. Avgust
ob 22.00
Novi trg - Ljubljana

MARKO HATLAK & KAPOBANDA

Marko Hatlak, harmonika, vokal
Miha Meglič, kitara
Goran Rukavina, kontrabas


Marko Hatlak, ki ga je nemški časopis Berliner Morgenpost opisal kot ljubljenca občinstva, se na tujih in domačih koncertnih odrih pojavlja od leta 2000. Po končani Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani je leta 1999 nadaljeval študij koncertne harmonike v slovitem Weimarju pri prof. Ivanu Kovalu. Podiplomski študij je nadaljeval pri prof. Stefanu Hussongu v Würzburgu in ga zaključil leta 2008. Od leta 2000 nastopa kot solist, v komornih zasedbah, s simfoničnimi orkestri in z različnimi glasbenimi skupinami, z repertoarjem, ki sega od baroka in »klasike« do tanga in etno glasbe. V zadnjem času je aktiven tudi kot avtor in pevec v skupini Marko Hatlak BAND, ki izvaja pop, funk, latino in rock. Koncertiral je v Evropi in Ameriki. Sodeluje z izjemnimi glasbeniki, kot so Stefan Milenković, Tommy Emanuel, Stefan Hussong, Vlatko Stefanovski, Iztok Mlakar in drugi. Kot solist je nastopil z orkestrom Moskovke filharmonije, Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija (pod taktirko En Shaa), Jensko filharmonijo itn. Posnel je številne samostojne albume z baročno, sodobno, popularno, etno in tango glasbo.

Člani zasedbe Kapobanda ustvarjajo nepredvidljivo čustveno atmosfero balkanskih napevov. Preizkušajo hitrost svojih prstov ter meje svojih instrumentov skozi preplet skladb iz celotnega Balkana, melodije prav tako črpajo iz zapisov klasičnih kompozicij, tanga, klezmerja …, na njihovem repertoarju pa so tudi ljudske skladbe severnih dežel. Skupni imenovalec na prvi pogled raznolikih slogov, razpoloženja in energičnosti skladb predstavlja vrhunska interpretacija klasično in jazzovsko izšolanih članov zasedbe. Poslušalci tako nikakor ne ostanejo ravnodušni ob zvokih akustičnega etno tria, ki na humoren način poslušalcu ponudi nepozabno glasbeno doživetje.


Vstop prost.

Zaradi ukrepov omejevanja širjenja okužb s COVID-19 morajo vsi obiskovalci nositi zaščitne maske, si redno razkuževati roke in upoštevati varnostno razdaljo vsaj 1,5m. Zaradi zagotavljanja varnosti vse obiskovalce vljudno naprošamo, da dosledno sledijo navodilom. Če sumite, da ste prišli v stik s koronavirusom ali kažete tipične znake bolezni, ne hodite na dogodek. Poskrbimo za zdravje nas in naših bližnjih.

© IMAGO SLOVENIAE 2022. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio