Ponedeljek
17. Julij
ob 10.00
Kulturni dom Gorica (IT)

MOJSTRSKI TEČAJ KLAVIRJA Z ALEXANDROM GADJIEVIM (10.00 – 18.00)

Ure mojstrskega tečaja iz klavirja , ki jih vodi Alexander Gadjiev, eden najboljših svetovnih pianistov in ambasadorjev Evropske prestolnice kulture GO2025. V duhu brezmejnosti in mednarodnega sodelovanja se prvi del (14.—18. julija) odvija v Gorici, drugi del (19.—20. julija) pa v Ljubljani.

Zarade izredno visoke kvalitete prijav je Alexander namesto prvotno namenjenih desetih izbral kar dvanajst pianistov in vsakomur od zavrnjenih kandidatov poklonil spletno uro, kjer je pojasnil, zakaj tokrat niso bili izbrani. Izbrani glasbeniki prihajajo iz različnih koncev sveta (Avstralija, Iran, Italija, Izrael, Japonska, Nemčija, Slovenija). 17. julija bodo z Alexandrom na svojem sporedu delali Mattia Fusi, Yukichiyo Yokota, Mahya Mohammadi, Oscar Wong, Sergio Scibilia in Maor Sivan. Izbrani udeleženci bodo pripravili tudi koncerte, ki se bodo odvijali izmenično v Italiji (17. 7 in 18. 7.) in Sloveniji (19. 7. in 20. 7.). Več informacij o teh koncertih bo na voljo na našem programu.

Odmor za kosilo je med 13h in 15h.


Mojstrski tečaj je odprt za javnost in za slušatelje brezplačen.


Mojstrski tečaj poteka pod pokroviteljstvom Občine Gorica, Mestne občine Ljubljana in Ministrstva za kulturo Republike Slovenije v sodelovanju z vinskim posestvom ZorzettigPecar pianofortisalonom klavirjev SiličKulturnim domom Gorica, Slovensko filharmonijo, ob podpori Hotela Mrak ter z medijskimi partnerji Il giornale della musica in Radio Città Aperta.


Projektni partnerji:

 

 

© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio