Torek
29. Julij
ob 21.00
Atrij Mestnega muzeja
Ljubljana

MUNICH ARTISTrio (Ukrajina, Slovenija)

Matjaž Bogataj, violina
Maruša Bogataj, violončelo
Katharina Khodos, klavir

Munich ARTISTrio je zasedba treh mladih nadebudnih glasbenikov, ki so po končanih podiplomskih solo študijih v tujini želeli nadgraditi še znanje komorne glasbe in tako začeli skupno pot podiplomskega študija komorne glasbe v razredu prof. Wen-Sinn Yanga in prof. Michaela Schäferja na Visoki šoli za glasbo in teater v Minhnu oktobra 2012.

V zasedbi sta Slovenca, violinist Matjaž in njegova sestra – violončelistka Maruša Bogataj, na klavirju pa se jima je pridružila Ukrajinka Katharina Khodos. Kljub temu, da je zasedba relativno mlada, je v zadnjem letu svojega delovanja dosegla že vrsto uspehov.

V februarju so se udeležili mojstrskega tečaja v Schaffhausnu (Švica), kjer so sodelovali s profesorji svetovnega kova, kot so Ana Chumachenko, Eliane Rodrigues, Werner Bärtschi… Tam so bili tudi izbrani, da se v sklopu ˝Talenti s celega sveta˝ predstavijo publiki v Schaffhausnu in Greifensee-ju. Marca so na RTV Slovenija posneli enega najbolj veličastnih klavirskih triov in sicer Ravelov trio v a-molu. Maja so v Minhnu na koncertih Kammermusiktage (dnevi komorne glasbe) v živo posneli tudi Brahmsov trio v H-duru in Ravelov trio za BR (Bavarski nacionalni radio).

Največji uspeh tega leta pa je bilo 14. tekmovanje za komorne skupine ACM Trio di Trieste, kjer se je poleg dveh klavirskih kvartetov Munich ARTISTrio kot edini trio prebil v finale in na koncu prejel drugo nagrado.

© IMAGO SLOVENIAE 2023. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio