Torek
26. Julij
ob 19.00
Dvorana dominikanskega samostana – Ptuj

MLADINSKI SIMFONIČNI ORKESTER STRASBOURG


Vstopnina 8 €.


SPORED:

Sylvain Marchal (1957): Intrada

Richard Wagner (1813–1883): Elsin sprevod h katedrali (iz opere Lohengrin)

Modest Petrovič Musorgski (1839–1881), ork. M. Ravel: Slike z razstave

Promenada

Stari grad

Poljski voz Bydlo

Balet piščančkov v lupinah

Dva Juda: Samuel Goldenberg in Schmuyle

Katakombe – Cum mortuis in lingua mortua

Koča Babe Jage

Velika kijevska vrata

Leo Delibes (1836–1891): Sylvia

John Powell (1963): Glasba iz filma Kako izuriti svojega zmaja (How to Train Your Dragon)

Alan Silvestri (1950): Glasba iz filma Nazaj v prihodnost (Back to the Future)

 


O IZVAJALCIH:

Mladinski simfonični orkester Strasbourg (Orchestre symphonique des Jeunes de Strasbourg) združuje od 15 do 30 let stare študente glasbenih akademij, konservatorijev in glasbenih šol na področju Strasbourga. Mladi glasbeniki, pod vodstvom dirigenta Sylvaina Marchala, svoje znanje in talent z veliko vnemo vnašajo v skupno muziciranje. V letih delovanja si je orkester zgradil ugled, ki temelji na kakovostnem in strokovnem delu, kar potrjujejo številni uspešni koncerti, snemanja ter sodelovanja na različnih festivalih in prireditvah.

So redni gostje evropskih festivalov, kot so Mednarodni festival evropskih mladinskih orkestrov (Italija), festival Sylvanès in Villevieille (Francija), Dubrovniški poletni festival ter festival v Splitu in na Reki (Hrvaška). S poletnimi mednarodnimi koncertnimi turnejami (Velika Britanija, Francija, Baskija, Kanada, Grčija, Italija, Avstrija, ZDA, Poljska, itd.) so prepotovali že precejšni del sveta. Poleg številnih samostojnih koncertov orkester redno sodeluje s partnerskimi tujimi simfoničnimi orkestri kot so University of Valladolid Youth Orchestra (Španija), Sudnoordwes Jeugorkes (Južna Afrika) in Queensland Youth Symphony Orchestra (Avstralija). Izvajani repertoar obsega vsa stilna obdobja, vključno s sodobno glasbeno ustvarjalnostjo.

Sylvain Marchal, dirigent in umetniški vodja orkestra, je študiral klarinet in dirigiranje na Glasbeni akademiji v Strasbourgu, kjer je osvojil številne nagrade v solističnem in komornem muziciranju. Svojo profesionalno pot je začel kot profesor klarineta, harmonije in komorne igre. Leta 1982 je sodeloval pri oblikovanju občinske glasbene šole Ecole Intercommunale de Musique Ravel. Kot gostujoči dirigent sodeluje s simfoničnimi in pihalnimi orkestri, big bandi in vokalnimi zasedbami, prav tako pa je aktiven tudi kot skladatelj.


skupna siva

© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio