Četrtek
27. Avgust
ob 20.00
Novi trg - Ljubljana

OTVORITEV NOČI V STARI LJUBLJANI: MI LINDA DAMA (Italija, Srbija)

Namritha Nori, vokal
Giulio Gavardi, kitara, saz
Robindro Nikolić, klarinet
Alvise Seggi, kontrabas
Francesco Savoretti, tolkala
Silvia Cagnazzo, ples


Mi Linda Dama je mednarodni projekt vrhunskih glasbenikov navdihnjen z magijo Mediterana; njihove avtorske skladbe in sefardske pesmi v sveži, sodobni zvočni preobleki zrcalijo vplive vseh kultur, ki so vključene v to tradicijo. Andaluzija, Italija, Grčija, Turčija, Balkan, Maroko … gradijo most tako čez celotno Sredozemsko morje, kot tudi med preteklim in sedanjim časom, zahvaljujoč uporabi glasbil različnih izvorov in starosti ter odkrivanju starodavnih pesmi, ki nosijo globoke in zelo konkretne pomene, še posebej tiste, ki so nastale kot odraz migracij vzdolž celotnega Sredozemskega morja.

V srednjem veku so Sefardi živel na Iberskem polotoku skupaj s kristjani in arabskimi muslimani. Njihove zgodbe ustnega izročila, pomešane v preplet andaluzijskih melodij in arabskih ritmov, ustvarjajo bogato glasbeno–plesno izkušnjo. Besedila so peta v tradicionalnem sefardskem jeziku imenovanem ladino. Pevka poslušalcem razodeva globoke pomene pesmi, ki se ukvarjajo predvsem z ljubeznijo, migracijami in zgodovino.


Vstop prost.

Zaradi ukrepov omejevanja širjenja okužb s COVID-19 morajo vsi obiskovalci nositi zaščitne maske, si redno razkuževati roke in upoštevati varnostno razdaljo vsaj 1,5m. Zaradi zagotavljanja varnosti vse obiskovalce vljudno naprošamo, da dosledno sledijo navodilom. Če sumite, da ste prišli v stik s koronavirusom ali kažete tipične znake bolezni, ne hodite na dogodek. Poskrbimo za zdravje nas in naših bližnjih.

© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio