Sobota
28. Avgust
ob 21.30
Stari-Gornji trg, Ljubljana

PANTALOONS

Luka Belič, saksofon
Aljaž Markežič, suzafon, sintisajzer
David Nik Lipovac, bobni


Pantaloons trio, ki pod tem nenavadnim imenom združuje tri “pantalone” oziroma “spotikave nerodneže”, kot si sami pravijo, je nastal leta 2016, znotraj primorske zasedbe Chili Brass Band. Luka Belič (saksofon), Aljaž Markežič (suzafon) in David Nik Lipovac (bobni) so se z glasbenimi melodijami in ritmi sprva poigravali v obliki jam session-ov, njihova avtorska glasba pa je svoje mesto kasneje našla v elektronski plesni glasbi, začinjeni s prepihanimi ritmi jazza, funka, breakbeata, dubstepa in še česa. Pantaloons trio so kot izbranci Radia Študent v okviru Klubskega Maratona razdivjali slovensko glasbeno sceno ter s podporo INES#talent 2020, nastopili na festivalu MENT in Liverpool Sound City festivalu. V začetku leta 2021 so v sodelovanju z vizualno umetnico Stello Ivšek, ki deluje pod umetniškim imenom VJ 5237, izpeljali spletni prenos koncerta iz Kina Šiška, pred kratkim pa so izdali tudi prvi singel in videospot s prihajajočega glasbenega prvenca.

“Navihani, dobro uigrani, predvsem pa plesno razpoloženi, Pantaloons so eden tistih bendov, ki te nikakor ne pusti ravnodušnega.”


Koncert je za obiskovalce brezplačen. *V primeru dežja bo koncert v Galeriji Škuc.

Skladno s spremembami Odloka o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom se predstav lahko udeležijo le osebe s potrdilom o: prebolelem covidu-19 (P), cepljenju (C) ali negativnem rezultatu testa, ki ne sme biti starejši od 48 ur (T). Vstop na prizorišče je mogoč le s predložitvijo dokazila o izpolnjevanju pogoja PCT. Dokazila niso potrebna za mlajše od 15 let, ki se prireditve udeležijo z ožjimi družinskimi člani oziroma skrbniki.

© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio