Nedelja
26. Julij
ob 20.30
Cerkev sv. Jakoba - Ljubljana

PEVSKI ZBOR WILLEMS INTERNATIONAL CHOIR (Francija)

Zborovodja: Anass Ismat
Vokalna tehnika: Benjamin Lunetta
Korepetitor: Christophe Voidey

 

WIC – Willems International Choir je mednarodni zbor, ustanovljen julija 2013 v mestu Vic v Španiji. Deluje sicer šele nekaj let, vendar je izvedel že nekaj zelo odmevnih koncertov v okviru projektov Mednarodne federacije Willems®.

Člani zbora so navdušeni mladi pevci, učenci evropskih Willemsovih glasbenih šol različnih narodnosti: Španci in Katalonci, Francozi, Italijani in Slovenci. Na skupne projekte se pripravljajo na svojih matičnih šolah s svojimi učitelji in zborovodji, nekajkrat na leto pa se srečujejo na različnih koncih Evrope (Lausanne, Švica; Vic, Španija; Irigny, Francija; Rim, Italija, letos Ljubljana). Za umetniško rast zbora imajo največ zaslug eminentna Nicole Corti, ki usmerja in potrjuje umetniški program, Anass Ismat, v Franciji delujoči zborovodja maroškega rodu, Benjamin Lunetta, profesor vokalne tehnike ter Christophe Voidey, korepetitor.
Med druženjem pevcev lahko slišite babilon jezikov. Posebno ponosni smo, ko se vsi naučijo kakšno slovensko pesem ali med družabnimi igrami štejejo po slovensko.
Pojejo v jezikih svojih narodnosti, pa tudi v latinščini, arabščini in safardščini. Njihov repertoar je osredotočen na izvajanje najlepših del evropske glasbene literature.

Zbor bo na koncertu spremljal komorni godalni orkester, ki ga sestavljajo člani, zbrani ob dogodku Poletnega seminarja za glasbeno vzgojo Willems®. Seminar bo potekal od 27. – 29. julija v Zavodu sv. Stanislava v Ljubljani: http://www.willems.si/poletni-seminare-willems.html.

 

PROGRAM:

G. B. Pergolesi: Stabat Mater
za sopran, mezzosopran, zbor, godala in basso continuo
solistki Tina Debevec, sopran in Sabina Gruden, mezzosopran, Akademija za glasbo Ljubljana, pod mentorstvom prof. Barbare Jernejčič Fürst

J. Gallus: Pueri concinnite

F. Poulenc: Ave verum

M. Kocsár: Salve Regina

Tadeja Vulc: Jaz bi rad cigajnar bil

Kastiljska ljudska: Salamanca la blanca

Katalonska ljudska: Isabel

A. Zardini: Stelutis alpinis

Jakob Jež: Moj očka ima konjička dva

Francoska ljudska: Au chant de l’alouette

J. M. Haydn: Vesper v F-duru

© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio