Torek
19. December
ob 19.00
Metliški grad - Metlika

PRAZNIČNI KONCERT: JADRANKA JURAS IN JAZZOVSKI KVARTET

Jadranka Juras, vokal
Milan Stanisavljević, klavir
Adam Klemm, saksofon
Nikola Matošić, kontrabas
Žiga Smrdel, bobni


Praznični večer boste preživeli v družbi pretanjene pevke Jadranke Juras, ki je svojo uspešno glasbeno pot odločno začrtala v popularni glasbeni skupini Planet Groove, leta 2016 izdala jazzovski prvenec “You and I and the Music” v sodelovanju z Big bandom RTV Slovenija. S skupino Okustični je izdala album “Enkratna, neponovljiva”, ki je leta 2021 prejel nagrado Zlata piščal za najboljši album leta 2020.
Poleg izjemnih uspehov v popularnih glasbenih vodah je Jadranka tudi mojstrica klasičnega oziroma opernega petja. V zadnjih letih je tako med drugim pela na odrih SNG Ljubljana, SNG Maribor, Narodnem gledališču Antonina Dvoraka na Češkem, na Tirolskem Festivalu v avstrijskem Erlu, evropski turneji z Operettentheater Salzburg. S Slovensko Filharmonijo je sodelovala tudi pri izvedbi “Stabat mater” G.Rossinija in W. A. Mozartovem Requiemu ter bila ena izmed finalistk na največjem mednarodnem tekmovanju R. Wagnerja pod pokroviteljstvom danske kraljice na Danskem.
Za praznični čas je pripravila repertoar zimzelenih slovenskih popevk in najlepših praznično obarvanih jazzovskih standardov (Winter Wonderland, Let It Snow, Have Yourself a Merry Little Chrismas, White Christmas, Christmas  Waltz, Wonderful World).


Vstop prost.

V primeru slabega vremena bo koncert prestavljen v Kulturni dom Metlika


© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio