Četrtek
17. Julij
ob 21.00
Rdeča dvorana Magistrata
Ljubljana

RASKIN&FLEISCHMANN (Belgija, Avstrija)

Phillipe Raskin, klavir/piano
Johannes Fleischmann, violina/violin

 

Johannes Fleischmann in Philippe Raskin sta se leta 2009 spoznala na festivalu Pablo Casals v Pradesu in ustanovila duet Raskin & Fleischmann.

Johannes Fleischmann se je rodil leta 1983 na Dunaju. Sin znane učiteljice petja Margit Klaushofer je začel z učenjem violine pri petih letih. Na Dunajski glasbeni akademiji je sodeloval s Klausom Maetzijem in Christianom Altenburgerjem ter s številnimi drugimi priznanimi profesorji. Johanes nastopa na solo koncertih, sodeluje pa tudi s komornimi zasedbami in orkestri po svetu. Igral je pri Dunajskih filharmonikih in Dunajskih simfonikih pod vodstvi uglednih dirigentov, kot so Riccardo Muti, Varey Gergiev, Simon Rattle, Nikolaus Harnoncourt, Daniel Barenboim in Sir Colin Davis. Nastopal je na mnogih svetovno znanih glasbenih prizoriščih, kot so Dvorana Carnegie v New Yorku, Musikverein na Dunaju, Theatre des Champs-Elysees v Parizu, Dvorana Barbican v Londonu, La Scala v Milanu, Berlinska filharmonija in drugih. Od leta 2008 je Johannes koncertni mojster indijskega simfoničnega orkestra pod vodstvom dirigenta Johannesa Wildnerja pri produkciji opere Madame Butterfly.

V Bruslju leta 1982 rojeni Phillipe Raskin se je začel učiti klavir pri ruskem učitelju, Aleksandru Friedlandu. Študiral je na Konservatoriju v Bruslju pod vodstvom Jeana- Clauda Vanden Eyndna. Po končanem študiju je šolanje nadaljeval na Konservatoriju v Strasbourgu pri priznani profesorici Amy Lin.
Sodeloval je na mnogih tekmovanjih in dobil najvišja odličja. Nastopa na solo koncertih, sodeluje pa tudi s komornimi zasedbami. Tako kot Fleischmann je tudi Raskin nastopal na priznanih glasbenih prizoriščih, kot so Palais des Beaux Arts v Bruslju, Avditorij v Madridu in Dvorana Bulgari v Sofiji. Redno nastopa z orkestri kot so Belgijski nacionalni orkester, orkester filharmonije iz Sofije, Flamski radijski orkester, filharmonični orkester iz Malage in drugimi. Philippe pogosto igra dela novodobnih skladateljev. Leta 2012 mu je belgijski skladatelj Jean- Marie Rens posvetil delo z naslovom Stringent & Tremulation.

Hotel Park  logo avstrijski kult forum

© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio