Petek
02. Avgust
ob 20.00
GRAD
Ribniški Grad - Ribnica

TEATER KVARTET

Tina Mozetič, violina

Dejan Mesec, harmonika

Marko Mozetič, kitara

Klemen Krajc, kontrabas

 

»Teater Quartet« je ustvarjalno inovativni glasbeni tim, ki presega domišljijo že obstoječih glasbenih skupin in glasbenih konceptov.
Na pobudo  mladega in nadarjenega komponista in kitarista Marka Mozetiča so se zbrali štirje izjemni slovenski mladi glasbeniki, ki skupaj ustvarjajo prav posebna glasbena doživetja, kjer se srečata in prepletata virtuoznost in komedija.
Zasedbe, kot je »Teater quartet«  v Sloveniji še ni, pa tudi ne drugod po svetu. Skladbe, ki jih izvaja »Teater quartet« so avtorske, pisane izključno za to zasedbo, ki s štirimi tako raznolikimi inštrumenti skrbijo za izredno zanimiv in všečen zvok.
Skupina glasbenikov, ki se podpisuje pod imenom »Teater quartet« v zasedbi kitara, violina, kontrabas in harmonika, sestavljajo   akademsko izobraženi glasbeniki, z vrsto solističnih dosežkov in z obilico  izkušenj  v glasbenem izražanju v različnih glasbenih timih in žanrih. Z željo, da svojo kreativnost še bolj izrazijo, so se zbrali in sedaj uspešno sodelujejo ter ustvarjajo nadgradnjo že obstoječih glasbenih skupin z izvajanjem skladb, kjer se prepleta klasika, jazz in etno. S svojim žarom in pozitivno energijo sejejo strast do glasbe med  poslušalce in tako skrbijo, da se avtorska glasba in priredbe klasične glasbe, nastale pod peresom izvrstnega komponista in aranžerja  Marka Mozetiča, približa širokemu spektru ljudi, saj je predstavljena na izviren, inovativen in rahlo humoren način.
Poslanstvo »Teater quarteta« je torej klasično glasbo in slovensko ljudsko pesem na  izredno kvaliteten, pa tudi izviren in igriv način predstaviti vsem generacijam,  tako otrokom, kot njihovim staršem in starim staršem, in  tako pripomoči pri razvoju v visoko kulturno ozaveščeno in celovito osebnost.
Z umetniškega vidika gre za zelo zahteven projekt, saj  glasbene priredbe in avtorske skladbe napisane za takšno inovativno zasedbo, presegajo že napisano. Poleg same glasbene izvedbe pa morajo nastopajoči vključevati tudi elemente teatra, kar pomeni, da morajo obvladovati tudi igralske sposobnosti.

 

Vstop prost!

© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio