Ponedeljek
28. Avgust
ob 20.30
Cerkev sv. Jakoba - Ljubljana

THE ARCHIPELAGO SINGERS (Indonezija)

Zborovodja: Ega O. Azarya


Spored:

Hans Leo Hassler (1564—1612), Verbum Caro Factum Est

Tomás Luis de Victoria (1548—1611), Regina Caeli lætare
I. Regina cæli, lætare
II. Resurrexit, sicut dixit

Heinrich von Herzogenberg (1843—1900), Liturgische Gesänge op. 81, I. Zur Adventszeit
V. Magnificat, Meine Seele Erhebt den Herrn

Fanny Mendelssohn – Hensel (1805—1847), Gartenlieder, op. 3
I. Hörst du nicht die Bäume rauschen (Lockung)

Johannes Brahms (1833—1897), Dem Dunkeln Schoss der Heilgen Erde, WoO 20

Salvo Gangi (1974), Cosi da’ Lumi

Rihards Dubra (1964), Ja Tu No Debesīm Nonāksi

Ily Matthew Maniano (1988), Songs from the Other Side
V. Creations Crescendo

Jēkabs Jančevskis (1992), Atsalums

prir. Josu Elberdin (1976), Soleram


Indonezijski mešani zbor Archipelago Singers je nastal iz najgloblje predanosti zborovski glasbi in v želji, da bi skozi zborovsko glasbo prispeval k duhu enotnosti v raznolikosti. Archipelago Singers je bil prvi zbor v zgodovini te velike otoške države, ki je domov prinesel mednarodno glavno nagrado. Od tedaj je postal vsesplošno in mednarodno cenjen, saj je, eno za drugo, pobral celo vrsto prvih nagrad na mednarodnih tekmovanjih v Nemčiji, Španiji, na Filipinih, v Bolgariji in Franciji. Nazadnje je na Mednarodnem zborovskem tekmovanju v Busanu v Južni Koreji zmagal v kategoriji klasičnih mešanih zborov, kategoriji Pop/A Cappella in za povrh odnesel še nagrado za najboljšega dirigenta.

Ega O. Azarya je glasbeno kariero začel kot zborovski pevec. Vokalne tehnike se je učil pri Ivanu Yohanu, Dodyju Soeantu, Dorcasu Soenaryju in Josephu Kristantu Pantiosu. Pel je pri najboljših zborih vključno z Azijskim mladinskim zborom pod vodstvom Chifuruja Matsubare in z njimi zmagoval na mednarodnih tekmovanjih (La Fabbrica del Canto v Italiji, 45. Mednarodno zborovsko tekmovanje v Avstriji, Mednarodno tekmovanje Llangollen International Musical Eisteddfod v Angliji, Florilège Vocal de Tours v Franciji, dosegli pa so celo drugo uvrstitev na enem najprestižnejših tekmovanj Azije, Mednarodnem komornem zborovskem tekmovanju Takarazuka na Japonskem). Z vsemi temi izkušnjami je dodobra spoznal zborovsko delo in napravil naslednji korak v svoji karieri; pri Tommyju Prabowoju se je izučil iz zborovskega in orkestrskega dirigiranja. Z vsestransko dejavnostjo v svetu zborovske glasbe si je Ega prislužil sloves enega najboljših azijskih dirigentov.

Obetamo si vrhunski nastop in izjemno zanimiv koncert vrhunske kvalitete.


Brezplačne vstopnice, ki vam jih velikodušno poklanjajo Adria Media Ljubljana, GenLan in Essai & Acai, je mogoče prevzeti zadnjo uro pred dogodkom na prizorišču. Rezervacije niso mogoče.


V sodelovanju z Vokalno akademijo Ljubljana.

© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio