Petek
28. Avgust
ob 20.00
Gornji trg - Ljubljana

THE JIGDOLL ENSEMBLE (Velika Britanija, Avstrija, Iran, Madžarska, Slovenija)

Hannah James, vokal, harmonika, perkusivni ples
Gaja Šušelj, vokal, violina
Mahan Mirarab, kitara
András Dés, tolkala


Hannah James je že skorajda dve desetletji neprekosljiva sila inovacij v britanskem folku. Virtuozni talent večplastne izvajalke obsega petje, igranje harmonike, skladanje in ples s coklami. Dosegla je mednarodno prepoznavnost, več nominacij za nagrade in zasluge v nekaterih najbolj cenjenih britanskih ljudskih projektih, vključno z Lady Maisery in Songs of Separation.

Leta 2015 je Hannah James predstavila svojo “one-woman show” JigDoll. Ta inovativni prvenec je znova razkril pojem solo nastopa, saj je združil vsa njena znanja v nepogrešljivo, nepozabno izkušnjo pesmi in plesa. Z združitvijo najnovejše »looping« tehnologije z vokalnimi, harmonikarskimi in kompozicijskimi spretnostmi nastane večplastna zvočna kulisa, ki se na odru prepleta s Hanninim očarljivim zlitjem tradicionalnega in povsem izvirnega plesa.

Zdaj ansambel JigDoll predstavljajo trije glasbeni mojstri: tolkalist András Des (Madžarska), violinistka Claudia Schwab (Avstrija) in kitarist Mahan Mirarab (Iran), ki odlično izražajo vizionarske ideje za pesem, napev in ples Hannah James. Ansambel združuje vrhunska performativna orodja za izvedbo, fascinantno izvirno glasbo in gibanje s tradicionalnimi koreninami angleškega folka v vznemirljivi, vseevropski fuziji.


Vstop prost.

Zaradi ukrepov omejevanja širjenja okužb s COVID-19 si morajo obiskovalci redno razkuževati roke in upoštevati varnostno razdaljo vsaj 1,5m. Po uredbi NIJZ je obvezno zbiranje osebnih podatkov vseh obiskovalcev, podatke moramo hraniti 30 dni. Zaradi zagotavljanja varnosti vse obiskovalce vljudno naprošamo, da dosledno sledijo navodilom. Če sumite, da ste prišli v stik s koronavirusom ali kažete tipične znake bolezni, ne hodite na dogodek. Poskrbimo za zdravje nas in naših bližnjih.

© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio