Sobota
24. December
ob 17.00
Mestni trg - Ljubljana

TRADICIONALNI BOŽIČNI KONCERT PRED MAGISTRATOM

NUŠKA DRAŠČEK IN PRIMOŽ GRAŠIČ KVARTET

Nuška Drašček, vokal
Primož Grašič, kitara
Blaž Jurjevčič, klavir
Aleš Avbelj, kontrabas
Tijan Grašič, bobni

Božični koncert pred Magistratom, ki ga na predvečer božiča, 24. decembra, ob 17. uri tradicionalno prireja Staroljubljanski zavod za kulturo v sodelovanju s Turizmom Ljubljana in Mestno občino Ljubljana, je zelo priljubljen tako pri meščankah in meščanih kot pri obiskovalcih in obiskovalkah Ljubljane. Po dveletnem premoru zaradi koronakrize se glasbeno obarvano praznično razpoloženje ponovno vrača na Mestni trg. Tokrat bo z nami izjemna Nuška Drašček ob spremljavi izkušenih glasbenikov Primož Grašič Kvarteta.


Nuška Drašček je ena najvidnejših slovenskih pevk, ki občinstvo navdušuje z glasom, odrsko prezenco ter izredno širokim repertoarjem, ki sega vse od opere do šansona, jazza, bluesa, popa, gospela in muzikala. Že vrsto let je solistka ljubljanske operne hiše. Sodelovala je z različnimi priznanimi pevci, kot sta Jose Cura in Ana Netrebko. Na odru pred Mestno hišo se bo predstavila z božičnim sporedom.


Vstop prost.

Sreda
24. December
ob 17.00
Oder pred Magistratom
Ljubljana

TRADICIONALNI BOŽIČNI KONCERT PRED MAGISTRATOM

Letošnje praznično decembrsko vzdušje v Ljubljani bodo na tradicionalnem božičnem koncertu pred Magistratom popestrili odlični Vox Arsana!


Vox Arsana velja za enega najbolj prepoznavnih jazz skupin v Sloveniji in na Balkanu. Gre za preplet vokalnega kvarteta in ritemske sekcije, kar tvori izjemno prilagodljivo jazzovsko zasedbo. Tokrat se predstavljajo z novim sporedom, ki vključuje izvirne priredbe v slogu sodobnega swinga najbolj priljubljenih del vokalnega jazza. Za navdih so jim služile izvedbe uveljavljenih izvajalcev, kot so New York Voices, Manhattan Transfer, The Real Group…

Skupina Vox Arsana je od ustanovitve leta 2007 nastopila na številnih festivalih v Sloveniji, Franciji, Italiji, Hrvaški, Srbiji in ZDA. Zasedba redno sodeluje s priznanimi slovenskimi in tujimi glasbeniki, njeni člani pa so stalni gostje različnih big bandov – BB RTV Slovenija, BB HRT, BB DOM in Totega BB Maribor. Od leta 2013 delujejo pod mentorstvom ansambla New York Voices, ki je dvakratni dobitnik nagrade Grammy. Trenutno se aktivno pripravljajo na snemanje prvega studijskega albuma z BB RTV Slovenija, ki bo izšel pomladi 2015.

Vox Arsana so:

Teja Letonja, sopran
Ana Delin, mezzosopran
Samo Ivačič, bariton
Mladen Delin, tenor

Inštumentalna spremljava:

Tom Hajšek, klavir
Luka Herman Gaiser, kontrabas
Bruno Domiter, bobni


*Koncert so omogočili:

© IMAGO SLOVENIAE 2023. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio