Sobota
13. Julij
ob 21.00
Mestni muzej
Ljubljana

Trio Brezavšček, Kurabayashi, Watts (Slovenija, Japonska, Rusija)

Maruša Brezavšček, kljunasta flavta

Makiko Kurabayashi, fagot

Olga Watts, čembalo

 

Maruša Brezavšček, rojena leta 1995 v Ljubljani, se kljunasto flavto uči od svojega šestega leta. Njena učiteljica je bila najprej prof. Mateja Bajt, sedaj pa študij nadaljuje pri prof. Andrei Guttmann – Lunenburg, in prof. Matthijsu Lunenburgu na Univerzi za glasbo in uprizarjajočo umetnost Mozarteum v Salzburgu. Izpopolnjevala se je na mojstrskih tečajih in seminarjih pri profesorjih Petru Holtslagu, Hanu Tolu, Lorenzu Cavasantiju, Matthiasu Weilenmannu, Katharini Lugmayr in Walterju van Hauweju.

Leta 2007 in 2010 je dosegla prvo mesto in zlato plaketo z najvišjim številom podeljenih točk pri tem instrumentu  na Tekmovanju mladih glasbenikov Reublike Slovenije -TEMSIG, leta 2009 pa je kot članica tria kljunastih flavt na tem tekmovanju dosegla drugo mesto in zlato plaketo.

Ruska čembalistka, ki že 18 let živi v Nemčiji, Olga Watts se je kot komorna glasbenica specializirala za izvajanje basovske linije. Srednjo stopnjo glasbenega izobraževanja je zaključila na Moskovskem konservatoriju, nato pa je na tej ustanovi študirala klavir in muzikologijo, dokler se ni vpisala na študij čembala in figuriranega basa v Münchnu pod vodstvom Larsa Ulrika Mortensena in Christine Schornsheim. Diplomirala je s pohvalo leta 1998, magistrski študij je zaključila leta 2003, poleg rednega izobraževanja pa se je udeležila še mojstrskih tečajev pod vodstvom Menna van Delfta in Boba van Asperena. Sodelovala je že z mnogimi evropskimi glasbeniki, ki se specializirajo za izvajanje baročne glasbe, kot so Reinhard Goebel, Frans Bruggen, Thomas Hengelbrock, Andreas Scholl, Giovanni Antonini in Lars Ulrik Mortensen.

Leta 1997 je prejela nagrado za najbolj nadarjenega glasbenika v kategoriji izvajalcev stare glasbe na tekmovanju na Bavarskem v Nemčiji.

Japonska fagotistka Makiko Kurabayashi je fagot študirala na glasbenem kolidžu Kunitachi v Tokiu pod vodstvom Yoshihide Kiryu ter na salzburški univerzi Mozarteum pod vodstvom Richarda Gallerja in Yoshinorija Tominage.

Po diplomi se posveča izvajanju stare glasbe na avtentične inštrumente, podiplomsko specializacijo iz baročnega fagota pa nadaljuje na Univerzi za glasbo in uprizarjajoče umetnosti v Frankfurtu pod vodstvom Christiana Beusa. Poleg tega se je že udeležila tudi več mojstrskih tečajev, pod vodstvom Reinharda Goebela, Trevorja Pinnocka, Sergia Azzolinija in Vittoria Ghielmija.

Leta 2005 je za svoj nastop prejela prvo nagrado in nagrado občinstva na sedmem tekmovanju Biagina Marinija v Nemčiji.

 

Vstop prost!

Spored:

Giovanni Antonio Pandolfi Mealli: Sonata št. 1 – La Bernabea za kljunasto flavto in čembalo

– Adagio – Allegro

– Presto – Allegro

– Adagissimo

– Allegro – Allegro

Johann Friedrich Fasch: Sonata v C-duru za fagot in basso continuo

– Largo

– Allegro

– Andante

– Allegro assai

Roderik de Man: Kage

Brina Jež Brezavšček: Ptiči za kljunasto flavto in čembalo

Antonio Vivaldi: Sonata v a-molu za kljunasto flavto, fagot in čembalo

– Largo

– Allegro

– Largo cantabile

– Allegro molto

 

© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio