Sreda
01. Julij
ob 20.30
Slovenska filharmonija - Ljubljana

TRIO DI PARMA (Italija)

 

Alberto Miodini, klavir
Ivan Rabaglia, violina
Enrico Bronzzi, violončelo

PROGRAM:

Joseph Haydn (1732-1809): Klavirski trio v A-duru, Hob. XV:9
Felix Mendelssohn Bartholody (1809-1847): Klavirski trio št. 2 v c-molu, op. 66
—  —
Maurice Ravel (1875-1937): Klavirski trio v a-molu 


Trio di Parma, vodilna italijanska komorna zasedba slovi po vrhunski tehnični izvedbi in izvirnih interpretacijah komorne glasbe, ki bodo navdušile tudi najzahtevnejše glasbene sladokusce.

O ZASEDBI
Trio di Parma je v svoji 25-letni tradiciji obstoja osvojil številne prestižne domače in mednarodne nagrade, kot so Concorso Internazionale “Vittorio Gui” v Firencah, na mednarodnih komornih tekmovanjih v Melbournu (Australija), Münchnu (Nemčija) in Lyonu (Francija). Leta 1994 pa je prejel nagrado Abbiati za najboljšo komorno zasedbo.

Gostovali so v pomembnejših glasbenih ustanovah po vsem svetu, med katerimi velja izpostaviti Accademia di S. Cecilia v Rimu, Societa’ del Quartetto v Milanu, Amici della Musica v Firencah, Unione Musicale v Turinu, Gran Teatro la Fenice v Benetkah, Berlinska filharmonija, Carnegie Hall in Lincoln Center v New Yorku, Konzerthouse Vienna, Sanktpeterburška filharmonija in Lockenhaus Festival, Teatro Colon v Buenos Airesu.

Od ustanovitve leta 1990 so sodelovali s številnimi priznanimi glasbeniki, kot so Vladimir Delman, Carl Melles, Pavel Vernikov, Bruno Giuranna, Alessandro Carbonare in Eduard Brunner.

O IZVAJALCIH

Alberto Miodini, klavir
Po rodu iz Parme, študiral pa je pri znanih pianistih, kot so Dario de Rosa, Maureen Jones in Paul Badura-Skoda. Koncertira tudi kot solist in snema za RAI, Bayerische Rundfunk, NDR Hamburg in ABC Classical Australia.

Ivan Rabaglia, violina
Rojen v Parmi 1971, študiral je pri cenjenih mentornjih, kot so Grazia Serradimigni, Franco Gulli, Stefan Gheorghiu, Pavel Vernikov, Ilya Grubert, Zinaida Gilels, in Isaac Stern. Ivan Rabaglia igra na violini Giovannija Battista Guadagninija iz leta 1744.

Enrico Bronzzi, violončelo
Rojen v Parmi 1973 je kot solist prejel prestižni nagradi na tekmovanjih Rostropovich v Parizu in Paolo Cello Competition v Helsinkih. Posnel je 12 Boccherinijevih koncertov, igra pa na violončelu Vincenza Panorma iz leta 1775.

 


Zaradi omejenega števila sedežev vas prosimo, da brezplačne vstopnice prevzamete do torka, 30. junija na Imagu Sloveniae (Gornji trg 16), uro pred koncertom pa bodo vstopnice na voljo na blagajni Slovenske filharmonije.

 

Koncert sta podprla Italijanski inštitut za kulturo v Sloveniji in Slovenska filharmonija.

226px-Italian_Cultural_Institute_Ljubljana_(logo)

 

 

© IMAGO SLOVENIAE 2022. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio