Sreda
05. Avgust
ob 20.30
Mestni muzej - Ljubljana

TRIO GUD

Gregor Dešman, klavir
Dejan Gregorič, violina
Urša Kržič, violončelo

 

PROGRAM:

Edward Grieg: Andante con moto za klavirski trio

 

Ludwig van Beethoven: Klavirski trio op. 1, št. 2 v G-duru

Adagio — Allegro vivace

Largo con espressione

Scherzo. Allegro

Finale. Presto

 

——- odmor ——-

 

Johannes Brahms: Klavirski trio št. 2, op. 87 v C-duru

Allegro

Andante con moto

Scherzo. Presto

Finale, Allegro giocoso

 

Trio GUD je ena izmed najbolj uveljavljenih mladih komornih skupin pri nas. Pianist Gregor Dešman, violinist Dejan Gregorič in violončelistka Urša Kržič sodelujejo že osem let.
Nastopali so na številnih domačih odrih, glasba pa jih je popeljala tudi v Španijo (med drugim v Auditorio Nacional de Musica v Madridu), Italijo, Romunijo, Avstrijo…
Pod mentorstvom prof. Tomaža Lorenza na ljubljanski Akademiji za glasbo so se spoznali s širokim repertoarjem za klavirski trio. Podiplomsko so se izpopolnjevali na Mednarodni šoli za komorno glasbo Trio di Trieste v Devinu pod vodstvom Tria di Parma (prof. Alberto Miodini, prof. Ivan Rabaglia in prof. Enrico Bronzi).
Komorno muziciranje članom Tria GUD predstavlja izmenjevanje vsebinskih in čustvenih impulzov, ki se skozi večletno delovanje vedno bolj integrira v njihovo medosebno dinamiko. Hkrati pa njihovo igro bogatijo sodelovanja. Neverjetno priložnost za sodelovanje z glasbeniki, kot so Gilles Apap, Tibor Molnar, Joachim Eijlander, prinaša Tiberius Festival v Transilvaniji, kamor so vabljeni vsako leto.
Glasbeniki Tria GUD so se večkrat izkazali kot najboljši udeleženci na državnih in mednarodnih tekmovanjih. Za bogato koncertno dejavnost so prejeli Prešernovo nagrado ljubljanske Akademije za glasbo.

© IMAGO SLOVENIAE 2023. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio