Sreda
27. Julij
ob 21.00
Sala Lido Grand Hotel Astoria - Gradež, Italija

TRIO RÊVERIE

Tanja Činč, klavir
Mojca Jerman, violina
Katarina Leskovar, violončelo


Spored:

Ludwig van Beethoven (1770-1827), Klavirski trio št. 4, op.11
Carlo Corazza (1978), Isonzo/Soča
Emilie Mayer (1812-1883), Klavirski trio, op. 16


Trio Rêverie deluje od leta 2012. Njihov mentor je bil do leta 2016 Tomaž Lorenz, nato pa nekaj let profesor Chia Chou na Univerzi za glasbo in uprizoritvene umetnosti v Gradcu. Članice tria so izvedle številne koncerte doma in v tujini. V Sloveniji so se predstavile na koncertu v okviru Festivala Ljubljana (Mladi virtuozi), na Mednarodnem festivalu Imago Sloveniae ter v okviru cikla GM Oder. Poleg tega so koncertirale v okviru Gallus Festa v Idriji, Glasbene mladine ljubljanske, festivala Tartini v Kopru, v okviru evropske organizacije European String Teachers Association v Slovenski filharmoniji, v rojstni hiši Huga Wolfa v Slovenj Gradcu, na gradu Rače ter Kristalnem abonmaju Škofja Loka.

Izven Slovenije so koncertirale v Italiji, na Madžarskem, v Švici, v Zagrebu, v Bonnu, Parizu, Londonu in na Dunaju, uspešno turnejo pa so imele tudi po Argentini.

Trio je prejel več državnih in mednarodnih nagrad. Na mednarodnem tekmovanju komornih skupin v okviru Festivala Bled so osvojile 2. mesto in 3. nagrado kot edina nagrajena slovenska komorna skupina, na mednarodnem tekmovanju Tartini v Piranu pa so leta 2014 osvojile 1. mesto in 1. nagrado ter bile absolutne zmagovalke med komornimi zasedbami. Decembra 2015 so na državnem tekmovanju komornih skupin Primož Ramovš prejele 1. nagrado in istega meseca na mednarodnem tekmovanju Grand Prize Virtuoso osvojile 1. nagrado in bile absolutne zmagovalke tekmovanja ter prejemnice promocijske nagrade, ki je vključevala tri solistične koncerte v Parizu, Bonnu in Londonu. Izpopolnjevale so se pri številnih priznanih profesorjih, kot so Trio di Parma, Chia Chou, Homero Francesch, Nora Chastain, Wen-Sinn Yang, Daniel Rowland, Julian Arp, Werner Bartschi. Leta 2015 je trio posnel promocijsko zgoščenko.


Vstopnina je 15 oz. 12 €, več informacij o vstopnicah najdete na tej spletni povezavi.


V sodelovanju z:

Petek
23. Avgust
ob 20.00
Dvorana Zdraviliški dom - Dobrna

Trio Reverie

Mednarodni ciklus MLADI TALENTI

 

Mojca Jerman, violina

Katarina Leskovar, violončelo

Tanja Činč, klavir

 

Klavirski trio REVERIE sestavljajo izvrstne mlade glasbenice, dobitnice številnih nagrad z domačih in mednarodnih tekmovanj. Tanja Činč in Mojca Jerman z ljubljanske Akademije za glasbo ter Katarina Leskovar, študentka graške Univerze za glasbo in upodabljajočo umetnost, v tej zasedbi delujejo v komornem razredu prof. Tomaža Lorenza od jeseni 2012. S predanim delom jim je v tem času uspelo pripraviti zahteven spored, s katerim se predstavljajo slovenskemu koncertnemu občinstvu.

 

Vstop prost!

© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio