Petek
29. Junij
ob 20.30
Stari trg - Ljubljana

VEČER MLADIH JAZZOVSKIH VOKALISTK

Julija Lubej, vokal
Sara Žagar, vokal
Ajda Podgornik Valič, vokal
Špela Jezovšek, vokal
Nina Tajč, vokal
Nina Bužanin, vokal


Mr. J. V. Trio:
Oto Gvardjančič, klaviature
Jernej Vindšnurer, kontrabas
Borut Rampih, bobni


Dogodek je za obiskovalce brezplačen.


Na koncertu jazzovskih standardov se bodo predstavila nadarjena dekleta, katerih pevsko pot je zaznamovalo sodelovanje z vsestransko glasbenico, pevko in vokalno mentorico Marto Zore. Glasovno in stilistično nadvse raznoliki mladi šesterici je skupna ljubezen do petja ‒ že kar »zasvojenost« z njim.

Julija Lubej pridobiva svoje pevsko znanje od desetega leta naprej, trenutno se izpopolnjuje pri Nini Strnad. Petje jo, kot sama pravi, osrečuje in motivira; prav v jazzu se lahko najsvobodneje prepusti čustvom. Sodelovala je že pri številnih projektih in nastopila z nekaj znanimi zasedbami, sicer pa je stalna članica zasedbe The Moonlightning Orchestra.

Tudi Sara Žagar se je povsem poistovetila z jazzom ‒ v njenem pevskem podajanju se menda še Ringa ringa raja obarva jazzovsko. Pevka je sicer najbolj znana po svojih nastopih v muzikalih (Čarovnik iz Oza, Zvezdica zaspanka). Sara je tudi saksofonistka.

Za Ajdo Podgornik Valič je petje »največja strast«. Najbolj je ponosna na svojo solistično pevsko vlogo v gledališki predstavi Evripidovih Trojank v režiji Jaše Kocelija (Slovensko narodno gledališče Nova gorica).

Špela Jezovšek, dijakinja tretjega letnika I. gimnazije v Celju in dolgoletna gojenka Vocal BK Studia, rada poje in pleše že od najzgodnejšega otroštva. Uspešno je sodelovala na številnih pevskih festivalih v Sloveniji in v tujini (med drugim je prepotovala celoten Balkan). Najvišje uvrstitve (prva mesta) je dosegla na makedonskem festivalu Zvezdice, na festivalu Zlati mikrofon v Italiji, letos pa ‒ v zelo močni konkurenci ‒ še na romunskem festivalu Bukarešta v glasbi. V Sloveniji je v duetu z Gregorjem Kovačičem in avtorsko skladbo Shotglass leta 2017 zmagala na Glasu mladih v Črnomlju. Prvi videospot za avtorsko pesem Dokler je posnela leta 2015 (skupaj z Vocal BK Studiem). Sodeluje tudi v produkcijah muzikalov. Večkrat se je udeležila poletnih delavnic za muzikal Broadway I Love, leta 2017 pa se je v Londonu izpopolnjevala na poletni šoli West End Stage, ki jo je zaključila s predstavo v Her Majesty’s Theatre. Ponaša se tudi s plesnimi dosežki. Kar enajstkrat se je udeležila plesnega tekmovanja OPUS1, prav tako je bila uspešna na tekmovanjih Dance Star in Dance World Cup.

Nina Tajč je odraščala v družini, obdani z glasbo. Začela je s harmoniko, kitaro in klavirjem ter se pri trinajstih letih navdušila še nad trobili. V glasbeni šoli se je učila bariton, na Umetniški gimnaziji v Celju pa dodala k »svojim« glasbilom tudi pozavno in tubo. Najbolj uživa ob starejši rock glasbi, privlačijo jo tudi reggae, blues, jazz  in umetnost prejšnjega stoletja nasploh. Njeni največji vzorniki so Janis Joplin, Jimi Hendrix, Miles Davis, Nina Simone in Bob Marley, med skupinami pa Led Zeppelin, Metallica, Cream, Nirvana. Njihovo glasbo rada unikatno poustvarja tudi sama in se pri tem predaja improviziranju ter radosti ob neskončnih interpretacijskih možnostih.

Nini Bužanin pomeni glasba najboljšo obliko osebnega izraza in obenem komuniciranja. Petje jo spremlja od mladih nog, od otroških zborov do solističnega nastopanja. Leta 2016 je na Festivalu novih skladb osvojila 2. mesto s skladbo V čolnu za dva. Po Sloveniji nastopa s pianistko Evo Švent Zadel in v skupini Aliens, v kateri je klaviaturistka in spremljevalna pevka. Predstavila se je kot ena izmed solistk v oddaji Vikend paket na RTV Slovenija ter v projektu Marte Zore Sprehod po zgodovini glasbe. Nastopila je na nekaterih večjih prizoriščih po Sloveniji (Kongresni trg v Ljubljani, koprska Taverna, Izola, Celje).

Mr. J. V. Trio je nastal januarja letos iz želje glasbenikov po skupnem muziciranju in igranju standardov v zasedbi klasičnega jazzovskega klavirskega tria. Repertoar mladega ansambla, ki nam po zaključku nocojšnjega koncerta obeta še nadaljevanje, jam session, se razteza od balad in bluesa do latina.


Dogodek poteka v sodelovanju z:
 


    

© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio