Petek
03. Avgust
ob 20.30
Stari trg - Ljubljana

VERONIKA KUMAR KVINTET

Veronika Kumar, vokal
Tobija Hudnik, kitara
Rebeka Zajc, klavir
Jošt Lampret, kontrabas
Luka Matić, bobni


Koncert je za obiskovalce brezplačen.


Umetniška pot Veronike Kumar, pevke žametnega in unikatnega glasu, se je začela leta 2011 na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana pri profesorici Nadi Žgur. Leta 2014 je bila glasbenica sprejeta na Konservatorij v Amsterdamu (smer jazz vokal), kjer je izpopolnila svoje znanje in začela pisati avtorsko glasbo. Udeležila se je več ustvarjalno-izobraževalnih srečanj in delavnic (Jazz Kamp Kranj, Kreativna Jazz Klinika Velenje, Jazz Impro Norway), kjer je imela priložnost sodelovati z vrhunskimi svetovnimi glasbeniki (Joe Sanders, Gregory Hutchinson, Shai Maestro, Charles Altura, Philip Dizack, Olga Konkova, Ulf Bandgren). Nastopila je s priznanimi glasbeniki, kot so Drago Gajo, Blaž Jurjevčič, Nikola Matošič, Miha Koren, Gašper Bertoncelj, Anže Vrabec, Erik Marenče, Rok Zalokar, Nejc Škofic, Rebeka Zajc, Žiga Smrdel, Primož Podobnik, Rok Nemanič in številni drugi. Trenutno študira in ustvarja v Amsterdamu.

Rebeka Zajc je po desetih letih igranja klasičnega klavirja začela študij jazza na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana, ob tem pa se je šolala tudi na Konservatoriju v Celovcu. Trenutno študira na Konservatoriju za glasbo v Amsterdamu. Redno igra v različnih slovenskih zasedbah. Sodelovala je z Alešem Rendlo, Igorjem Matkovičem, Robertom Jukičem, Janijem Kovačičem in drugimi.

Kitarist Tobija Hudnik, ki se navdušuje nad jazzovskim improviziranjem, se izobražuje na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana pri prof. Janiju Modru. Izkušnje si pridobiva na slovenskih in mednarodnih odrih.

Kontrabasist Jošt Lampret je študent Akademije za glasbo v Ljubljani. Ob študiju klasične glasbe se veliko posveča tudi jazzu in deluje kot crossover glasbenik.

Luka Matić se je izobraževal na Konservatoriju za glasbo Ljubljana. Sočasno je bil učenec Aleša Rendle in Janeza Gabriča ter veliko nastopal, predvsem s skupinama Jazzberry in Jazz in the Pants. Dvakrat je igral kot solist ob Big Bandu RTV Slovenija, vodil je tudi svoj trio. Trenutno se šola pod mentorstvom Howarda Curtisa v Gradcu, kjer je aktiven v več zasedbah (Peti Gyarfas Trio, Egger Cohort, Egger Legionnaries).


Dogodek poteka v sodelovanju z:
 


       

 

 

© IMAGO SLOVENIAE 2023. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio