22. 12. 2020

NAMENITE 1% DOHODNINE USTANOVI IMAGO SLOVENIAE

Spoštovani!

Leto 2020 je bilo v marsičem posebno in posledice bomo na žalost čutili še nekaj časa. A verjamemo, da bomo s skupnimi močmi iz trenutne situacije izstopili še boljši in močnejši.

Na Ustanovi Imago Sloveniae si bomo leto zapomnili predvsem po številnih omejitvah, ki so nam preprečile velike načrte za to sezono. A vseeno smo z veliko entuziazma izvedli skoraj enako število koncertov kot v preteklem letu. Program smo tokrat zasnovali predvsem s  slovenskimi izvajalci in jih s tem tudi finančno podprli, saj so bili ravno glasbeniki tisti, ki so zaradi odpovedi prireditev najbolj občutili posledice epidemije. Nekaj utrinkov iz letošnje sezone si lahko ogledate v naši fotogaleriji.

Posledice koronavirusa pa so zelo prizadele tudi našo Ustanovo, predvsem z bistvenim zmanjšanjem prihodkov, ki jih sicer večinoma pridobimo iz naslova sponzorstev, donacij in koprodukcij.

Na vas se zato obračamo s prošnjo, da 1% plačane dohodnine, ki bi sicer ostala v državnem proračunu, namenite naši Ustanovi.

Ustanova Imago Sloveniae – Podoba Slovenije je na seznamu upravičencev do donacij iz dohodnine, v skladu s 142. členom Zakona o dohodnini Z Doh-2 (Uradni list RS, št. 117/06, 10/08, 78/08), ki omogoča, da davčni zavezanec zahteva, da se 1% dohodnine, ki bi sicer ostala v državnem proračunu, nameni za financiranje neprofitnih organizacij.

V kolikor ste se odločili, da podprete naše delovanje, vas vljudno prosimo, da izpolnite OBRAZEC in ga:
• pošljete na naslov: Finančni urad, Davčna ulica 1, 1000 Ljubljana
• vrnete osebno v našo pisarno na Gornjem trgu 16 v Ljubljani (od ponedeljka do petka od 9.00 do 15.00 ure)
• ali pošljete po pošti na naslov: Ustanova Imago Sloveniae, Gornji trg 16, 1000 Ljubljana

Obrazec lahko izpolnite tudi na portalu elektronske storitve javne uprave (E-Davki) v primeru, da imate kvalificirano digitalno potrdilo.

Davčni organ upošteva veljavne zahteve, katere prejme do 31. maja 2021.

Naše delovanje lahko podprete tudi z direktno donacijo na naš račun pri NLB številka
SI56 0205 1025 4910 271.

Za izkazano podporo se vam iskreno zahvaljujemo in vam želimo vse dobro v Novem letu!

Ustanova Imago Sloveniae
Janoš Kern, direktor

© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio