Sreda
30. Junij
ob 20.30
Mestni muzej - Ljubljana

4SYRINX – 20 let (Slovenija, Hrvaška)

Karolina Šantl Zupan, flavta
Špela Benčina, pikolo, flavta
Darja Zokić, pikolo, flavta, altovska flavta
Marina Novak, pikolo, flavta, altovska flavta, basovska flavta


Spored:

Edward Elgar (1857–1934)
Pesem jutra, op.15, št. 2

Felix Mendelssohn Bartholdy (1809–1847), Pesmi brez besed
Allegro di molto, op. 3, št.2
Andante espressivo, op.62, št. 1
Allegro agitato, op. 85, št. 2
Moderato, op. 67, št. 5
Presto, op. 102, št. 3

Wolfgang Amadeus Mozart (1756–1791)
Divertimento v D-duru, KV 136

Fran Lhotka (1883–1962)
Mala suita za štiri flavte

Črt Sojar Voglar (1976)
Hrepenenje za kvartet flavt

Edward Elgar (1857–1934)
Variacije Enigma, op. 36
Tema: Enigma (Andante)
III. variacija: R. B. T. (Allegretto)
IV. variacija: W. M. B. (Allegro di molto)
II. variacija: H. D. S-P. (Allegro)
VIII. variacija: W. N. (Allegretto)


Slovensko-hrvaški ansambel uglednih flavtistk, ki profesionalno delujejo v orkestrih in na pedagoškem področju, v letošnjem letu obeležuje 20 let skupnega umetniškega ustvarjanja, kar bodo glasbenice obeležile tudi z izdajo dvojne zgoščenke. Izvajajo klasično literaturo za kvartet flavt, posebno pozornost pa posvečajo sodobnim skladateljem. Velik del njihovega repertoarja predstavljajo dela, ki so jih skladatelji napisali posebej za njih. Ansambel se ponaša z navdušujočo interpretacijo, smislom za stil, občutkom za frazo in odlično intonacijo. Z vključevanje različnih tipov flavt, kot so pikolo, altovska in basovska flavta, umetnice dosegajo širok spekter zvočnih barv. Ansambel koncertira v Sloveniji, na Hrvaškem in drugod po Evropi. Kvartet flavt 4Syrinx je do sedaj izdal tri zgoščenke: Monochromia (2006), Soba za Štiri (2010) in DECADE (2013). Posnetek skladbe Silbanski tanec skladatelja Igorja Kuljerića z zadnje zgoščenke je prejel nagrado Porin za najboljšo klasično kompozicijo.


Vstop prost. Brezplačne vstopnice lahko prevzamete zadnjo uro pred koncertom na vhodu v Mestni muzej. Število mest je omejeno, zato vam svetujemo, da pridete nekoliko prej.

Skladno s spremembami Odloka o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom se predstav lahko udeležijo le osebe s potrdilom o: prebolelem covidu-19 (P), cepljenju (C) ali negativnem rezultatu testa, ki ne sme biti starejši od 48 ur (T). Spoštovanje pogoja PCT je odgovornost obiskovalca. Dokazila niso potrebna za mlajše od 18 let, ki se prireditve udeležijo z ožjimi družinskimi člani oziroma skrbniki. 

Vsi obiskovalci morajo nositi zaščitne maske, si redno razkuževati roke in upoštevati varnostno razdaljo vsaj 1 m. Vstop v dvorano je mogoč le z vstopnico, obiskovalce naprošamo, da v dvorano vstopajo posamično ob spremstvu hostes, ki jih bodo pospremile do prostega mesta. Obiščite nas le, če ste zdravi.

© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio