Petek
28. Avgust
ob 20.00
Novi trg - Ljubljana

ANBOT

Aldo Kumar, harmonika
Peter Beltram, flavta
Aljaž Rendla, klarinet
Iztok Smeh, klarinet
Peter Jud, violina
Peter Jakša, kitara
Miran Mohar, orglice, tamburin
Nino de Gleria, kontrabas
Janez Pirc, kahon
Tomislav Čizmić, vokal

Vokalna skupina Lan
Zborovodkinja: Mateja Jakša Jurković


Anbot je glasbena skupina, ki združuje glasbenike različnih glasbenih znanj in predvsem pestrih profesionalnih poslanstev, od uglednega sodnika in filmskega producenta do slikarja in menedžerja. Člani ansambla z veliko predanostjo soustvarjajo za današnji čas redko slišano kombinacijo glasbe. Njihov repertoar zajema pesmi balkanskih in azijskih narodov, italijanske filmske teme, irske in francoske ljudske motive, stare latino hite, klezmer in mnoge druge pesmi, ki s svojimi melodičnimi impulzi budijo nostalgijo in slikajo pokrajino časa, v katerem je živa glasba ljudi še povezovala s toplino svoje izraznosti.

Vokalna skupina Lan iz Metlike deluje že 30 let. Sestavljajo jo dekleta in žene iz celotne Bele krajine, ki jih druži ljubezen do izvajanja ljudskih  in umetnih pesmi domačih ter tujih skladateljev in iskanje ter doseganje novih glasbenih izzivov. Redno se udeležujejo regijskih tekmovanj in tematskih koncertov Sozvočenja, kjer dosegajo odlične uspehe in pohvale. V zadnjem času veliko sodelujejo z mlajšo generacijo slovenskih skladateljev, ki so zanje napisali že več skladb. V preteklosti so že pele z znanimi glasbeniki in sodelovale v različnih glasbeno scenskih projektih, nazadnje decembra lani, ko so kot zbor nastopale  v prvi tamburaški operi Ambrož in Katarina.


Vstop prost.

Zaradi ukrepov omejevanja širjenja okužb s COVID-19 morajo vsi obiskovalci nositi zaščitne maske, si redno razkuževati roke in upoštevati varnostno razdaljo vsaj 1,5m. Zaradi zagotavljanja varnosti vse obiskovalce vljudno naprošamo, da dosledno sledijo navodilom. Če sumite, da ste prišli v stik s koronavirusom ali kažete tipične znake bolezni, ne hodite na dogodek. Poskrbimo za zdravje nas in naših bližnjih.

© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio