Sobota
31. Avgust
ob 16.00
Noči v stari Ljubljani
Park Špica - Ljubljana

CUBISMO (Kuba, Venezuela, Hrvaška, Slovenija)

Hrvoje Rupčić, konge, vokal
Ricardo Luque, vokal
Davor Križić, trobenta
Nenad Grahovac, pozavna, vokal
Mario Igrec, kitara
Mario Penton Hernandez, klavir, vokal
Krešimir Tomec, bas kitara
Zdravko »Barba« Tabain, bobni, timbali
Mladen Ilić, bongi

Energična plesna mešanica afro-kubanskih ritmov, zaznamovana z nezamenljivim glasbenim slogom zasedbe, ki velja za eno najbolj prepoznavnih v tem delu Evrope.


Cubismo je legendarna zasedba (ustanovljena leta 1995 v Zagrebu), ki osvaja občinstvo z vročim latino jazzom in salso. Ime je dobila po Gillespijevi skladbi Cu-bi cu-bop, njeni člani pa prihajajo iz Hrvaške, Kube, Venezuele in Slovenije. Skupina je izdala številne izjemno uspešne albume, večinoma v svetovni distribuciji. Cubismo je tudi najuspešnejša skupina v zgodovini hrvaških glasbenih nagrad porin: prejela je rekordnih enaindvajset porinov in bila kar petintridesetkrat nominirana.

Cubismo je sodeloval z mnogimi svetovnimi glasbenimi zvezdniki. Zgoščenka Motivo Cubano je bila posneta na Kubi s člani znamenitega Buena Vista Social Cluba. Na albumu Viva la Habana je bila gostja Yolanda Duke, takrat pevka v Tito Puente Orchestra. Izmed hrvaških glasbenikov je Cubismo na svojih albumih in koncertih gostil glasbene legende, kot so Josipa Lisac, Gabi Novak, Stjepan Jimmy Stanić, Oliver Dragojević in drugi; s širšega južnoslovanskega območja pa med njegovimi gosti najdemo imena in ansamble, kot so Vlada Divljan (Idoli), makedonski Kočani orkestar in »kralj« romske glasbe Šaban Bajramović.

Cubismo je od nekdaj ponosen na svoj multikulturni pristop: glasbeniki verjamejo, da prispeva k širjenju glasbe in človeške pristnosti. Najmočnejša stran Cubisma pa so koncerti in nastopi v živo, z velikansko pozitivno energijo, ki se ji ne moremo upirati.


Stran skupine

Vstop prost.


© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio