Petek
09. Avgust
ob 20.30
Stari trg - Ljubljana

D.O.V.E. – Drums Organ Vibes Ensemble (Italija)

Giovanni Perin, vibrafon
Giulio Campagnolo, hammondove orgle
Andrea Davì, bobni


 D.O.V.E. (Drums Organ Vibes Ensemble) je ena najzanimivejših sodobnih jazzovskih zasedb. Ansambelska kombinacija vibrafona, hammondovih orgel in bobnov se namreč na evropskem glasbenem prizorišču doslej ni prakticirala. Stilni razpon tria sega od energičnega funka do skrajno sofisticiranega hard bopa, vključuje pa tudi inovativne priredbe standardov oziroma ameriških pesmi in izvirne kompozicije. Prav slednje bodo zapolnile večji del tokratnega koncerta: med drugim bomo prisluhnili skladbam Giovannija Perina Four steps, Emesong, The preacher, Una danza per te, Imprecation, Dove goes funk, pa tudi kompozicijam, ki jih je avtorsko podpisal Giulio Campagnolo (Boti, Terra inquieta).

Prvi posnetek tria – »konceptualni« album Where Are You? – je izšel leta 2017. Izdan je bil na vinilnih ploščah v posebej dizajniranih ovitkih, ki so uporabni tudi kot družabna igra.

Vodja zasedbe, vibrafonist, skladatelj in pedagog Giovanni Perin, je doma iz Padove. Pri osmih letih se je začel učiti klavir, pri štirinajstih pa je bil sprejet na oddelek za tolkala Konservatorija v Padovi, kjer je študiral pri Albertu Macchiniju. Leta 2010 je z odliko diplomiral na Fakulteti za glasbeno, dramsko in likovno umetnost Univerze v Padovi ter magistriral na Konservatoriju za glasbo v Adrii. Leta 2014 je diplomiral še pri Daveu Friedmanu na Jazzovskem inštitutu Univerze za umetnost v Berlinu in zaključil magistrski študij na Konservatoriju v Rovigu. Nagrajen je bil na številnih tekmovanjih (Jazz Lighthouse v Genovi, Roma Jam Session 2007, tekmovanje Massima Urbanija itn.). Leta 2011 je prejel štipendijo Zorzella, namenjeno najbolj talentiranemu mlademu jazzistu leta, in posnel prvo zgoščenko Dream With Open Eyes, skupaj s posebnim gostom, slavnim virtuozom na trobenti Fabriziem Bossom. Kot vibrafonist in perkusionist je nastopal tudi na italijanski nacionalni televiziji RAI ter na mrežah RAI World, Deutschlandfunk in Jazz Radio. Igral je na pomembnih festivalih (Berlin Jazz Radio Festival, jazzovski festivali v Anconi, Padovi in Bologni), gostoval po Evropi, Aziji in Avstraliji ter sodeloval z mednarodno uveljavljenimi glasbeniki, kot so Dave Samuels, Neil Leonard, Vittorio Matteucci, Fuasi Abdul-Khaliq, Elias Stemeseder, Kelvin Sholar, Eric Vaughn in drugi. Mojstrske tečaje iz vibrafona in marimbe je vodil na univerzah v Melbournu, Sidneyju, Canberri, Torontu, Montrealu, Instanbulu ter na številnih italijanskih konservatorijih.


Vstop prost.


© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio