Petek
29. April
ob 20.30
Jazz hram - Postojna

DAMIROV DJANGO GROUP (Hrvaška)

Bruno Urlić, violina
Juraj Markač, kitara
Miroslav Čehaić, kitara
Željko Bilbija, bas
Paul Kempf, klavir
Goran Brebrić, cajon


Na predvečer mednarodnega dneva jazza v postojnski Jazz hram z žlahtno in ognjevito gypsy swing glasbo ponovno prihaja Damirov Django Group. Gypsy swing kitarist Damir Kukuruzović, dobitnik številnih glasbenih nagrad in vpliven naslednik Djanga Reinhardta, nas je leta 2020 zaradi posledic okužbe z virusom covid-19 vse prehitro zapustil. Za njim ostaja bogat glasbeni opus in njegov Django Group.

Kukuruzovič se je z zavidljivim estetskim nivojem uvrščal med kitarske virtuoze in igral z največjimi imeni tega žanra: Stochelom Rosenbergom, Robinom Nolanom, Angelom Debarrejem, Paulusom Shäferjem, Wawauom Adlerjem, Gismom Grafom in drugimi. Veliko je snemal in nastopal tudi z Zoranom Predinom in Matijo Dedičem. Njegova skupina nadaljuje z nastopanjem kot Damirov Django Group in na koncertu bomo slišali tudi glasbo iz Kukuruzovićevega zadnjega albuma Smile, ki je izšel posthumno.  Damirov duh bo ta večer z nami.


Brezplačne vstopnice lahko rezervirate na spletnih naslovih jazzhram@gmail.com in info@hotelkras.si ali na telefonskih številkah 041 643 240 oz. 05 700 2300.


Med koncertom je potrebno upoštevati veljavne zaščitne ukrepe NIJZ za preprečitev širjenja virusa covid-19.


© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio