Četrtek
26. Avgust
ob 22.00
Stari-Gornji trg, Ljubljana

DENISE DANTAS & THE BAND (Brazilija, Italija, Slovenija)

Denise Dantas, vokal
Egon Boštjančič, kitara
Davide Tomasetig, klaviature
Roberto Franceschini, bas kitara
Primož Podobnik, bobni


Priznana brazilska pevka in igralka Denise Dantas je oblikovala edinstven avtorski izraz, ki združuje tradicionalno glasbo Brazilije in Sredozemlja, polno eksotičnih ritmov in čustvene energije. V multikulturnem dialogu z “južnoevropskimi glasbeniki” je glasbeno izročilo rodne Bahie, zlasti izvorna žanra chorinho in sambo, prepletla z mediteranskim etno melosom in s svojo skupino ustvarila prepoznaven zvok in osupljivo kombinacijo, ki je ni mogoče slišati vsak dan. Zvočno osnovo zasedbe predstavljata strastna in dinamična samba ter intimni in prefinjeni chorinho, atraktivna “muzika brazilejro” s sredozemskim pridihom pa je podprta z doživeto vokalno interpretacijo Denise Dantas, ki prepeva o burni zgodovini, duhovnosti in raznolikosti svoje domovine.

Denise že več kot dve desetletji z glasbenimi izkušnjami združuje precej različni kulturi, od leta 2004 pa živi med Italijo in Slovenijo. Vse od prihoda se posveča širjenju brazilske glasbe in kulture v Evropi in sodeluje z različnimi glasbeniki v severni Italiji, Španiji in Sloveniji. S svojo umetniško potjo je začela v 80. letih kot pevka v lokalnih klubih v mestu Feira de Santana v brazilski zvezni državi Bahia. Bahia in prestolnica Salvador veljata za enega centrov brazilske glasbe, Denise pa si je z razpoznavnim vokalom in številnimi zmagami na pevskih tekmovanjih utrla pot v ospredje glasbene scene. Sodelovala je z uveljavljenimi izvajalci kot so Geronimo, Vevé Calazans, Saul Barbosa, Tonho Materia, Paulinho Boca de Cantor in Master Fred Dantas.


Koncert je za obiskovalce brezplačen.

Skladno s spremembami Odloka o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom se predstav lahko udeležijo le osebe s potrdilom o: prebolelem covidu-19 (P), cepljenju (C) ali negativnem rezultatu testa, ki ne sme biti starejši od 48 ur (T). Vstop na prizorišče je mogoč le s predložitvijo dokazila o izpolnjevanju pogoja PCT. Dokazila niso potrebna za mlajše od 15 let, ki se prireditve udeležijo z ožjimi družinskimi člani oziroma skrbniki.

© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio