Petek
21. Julij
ob 20.30
Stari trg - Ljubljana

Jazz oder: GAL FURLAN QUARTET (Slovenija)

Gal Furlan, bobni
Jure Boršič, saksofon
Anton Lorenzutti, električna kitara
Timi Vremec, bas kitara


Gal Furlan Quartet je sestav z ajdovsko-goriškega območja. Svoje moči so združili na pobudo Gala Furlana, avtorja skladb prvenca Almost Blues, ki je izšel leta 2022. Glasbo lahko opredelimo kot fusion jazz, sicer pa skladbe spletajo elemente afra, funka, free jazza in rocka.

Gal Furlan se je v bobnih uril pri Zlatku Kaučiču. Kot skladatelj ustvarja predvsem na področju jazza in sodobne improvizirane glasbe. Redno sodeluje pri mednarodnih projektih uveljavljenih glasbenikov. Za njim je že več solo projektov in več kot 30 albumov. V Lokavcu pri Ajdovščini je na njegovo pobudo nastal Klub Štala, kjer potekajo koncerti, in drugi kulturni dogodki. Tam tudi vodi tolkalske delavnice in poučuje bobne.

Slovenski saksofonist Jure Boršič je študij na konservatoriju v Trstu zamenjal za bolj samostojen pristop k učenju glasbe na Kombo šoli Zlatka Kaučiča, s saksofonom pa je nadaljeval na individualnih urah in delavnicah pri najboljših slovenskih in severnoitalijanskih saksofonistih. Je gonilna sila skupin in projektov Koromač, TiTiTi, Bootleg Unit, Oholo!, Shoe & Shoelace, Niemoy in član Orkestra Brez Meja/Orkestra Senza Confini.

Kitarist Anton Lorenzutti se že od leta 2016 izpopolnjuje pri Zlatku Kaučiču in igra v njegovem Kombu. Trenutno deluje v skupinah Kavasutra, Koromač, Eating Sports, olKalSkiTar, Gal Furlan Quartet, Duo Vadis.

Basist Timi Vremec iz Goriške regije obiskuje šolo Zlatka Kaučiča, iz bas kitare pa se izpolnjuje pod budnimi ušesi Jošta Drašlerja. Zanima ga zelo široko žanrsko polje: od improvizirane glasbe, funka, afrobeata,  do avantrocka in naprej. Sooblikuje in ustvarja v sestavu Kreativne cone Vrtojba, v preteklosti pa je igral v zasedbah Nesesari Kakalulu, Kavasutra, GalFurlan Quartet, Bregove dere in drugih. Kot član zasedbe Kombo Zlatka Kaučiča je posnel tri albume.


Vstop prost.


V sodelovanju z:


Glavni pokrovitelji:

 

© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio