Petek
12. Avgust
ob 20.30
Gornji trg - Ljubljana

IGOR WILLCOX QUARTET (Brazilija)

Igor Willcox, bobni
Glecio Nascimento, kontrabas
Wagber Barbosa, saksofon
Erik Escobar, klaviature


Vznemirljivi kvartet iz Brazilije, ki med svoje člane šteje trenutno najbolj zaželjenega brazilskega bobnarja Igorja Willcoxa, v svojem ustvarjanju prepleta elemente jazza in funka. Njihove izvirne kompozicije in raziskovanje muzikalnosti, spontanosti in sinergije so jih privedle do svetovne razpoznavnosti in nastopanja na najpomembnejših jazz festivalih kot so North City Jazz Festival (Srbija), Panama Jazz Festival, Santos Jazz Festival, São Paulo Jazz Festival, Play Jazz Festival in MB Jazz (Souza Lima Berklee) in v najbolj priznanih jazz klubih po svetu kot so: Blue Note, Yardbird Suite (Kanada), Bourbon Street, The Jazz Room (Waterloo), Frankie’s Jazz (Vancouver), Bucking Jam Palace (Calgary), The Rex (Toronto).

Na Igorja Willcoxa, potomca več generacij glasbenikov, sta močno vplivala njegov oče –  maestro, komponist, pianist in vibrafonist, Paulo César Willcox in mati, pevka Sonia Willcox. Igor je tekom svoje dosedanje glasbene kariere že večkrat igral in snemal s pomembnimi umetniki nacionalne in mednarodne scene, kot so; Jimmie Bo Horn, Bocanto, Carlos Tomati, Camille Bertault, Cecilia Stalin, Guilherme Arantes, Gary Brown in še mnogi drugi.

Njegov glasbeni prvenec #1 je prejel odlično recenzijo na najpomembnejši in najbolj priljubljeni spletni strani za jazz glasbo na svetu – All About Jazz. Troy Dostert, novinar omenjene spletne strani je o albumu zapisal, da bodo »ljubitelji fuzije in jazz-funka zagotovo cenili Willcoxov vztrajni in neizprosni slog« ter dodal še, da je »na albumu več kot dovolj dokazov, ki nakazujejo, da si Willcox lahko zavzame mesto med sedanjimi bobnarji, ki še naprej učinkovito črpajo navdih iz obilnih virov jazz fusiona.«


Vstop prost.


 

© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio