Četrtek
29. Avgust
ob 22.00
Noči v stari Ljubljani
Stari trg - Ljubljana

INVISIBLE WORLD (Češka, Turčija, Srbija)

Efe Turumtayviolina
Nikola Zarićharmonika
Tomáš Liškakontrabas
Kamil Slezákbobni, tolkala 


Glasbo zasedbe Invisible World kritiki označujejo kot pretanjen spoj Starega in Novega sveta ter južnjaških in vzhodnjaških vplivov. Umetniški pristop glasbenikov ne temelji na ekshibicijah, temveč na iskanju skupnega zvočnega žarišča – čustvene palete, ki se razpira iz izrazitega melosa, pretkanega s subtilnimi improvizacijami.


Ansambel Invisible World je nastopil na uglednih festivalih in prizoriščih po Evropi, Afriki, Škotski, Angliji in Japonski. Leta 2017 je na mednarodni glasbeni konferenci Ostrava Music Crossroads prejel nagrado občinstva in povabilo na budimpeški festival Ritmo. Leta 2018 je bil nominiran za nagrado anděl (ki velja za češkega grammyja) ter izbran za predstavitev na sejmu WOMEX v Gran Canarii.

Violinist Efe Turumtay se je rodil v Turčiji (v Istanbulu), mladi, na Dunaju izšolani virtuozni harmonikar Nikola Zarić prihaja iz Srbije, bobnar Kamil Slezák pa je doma z Moravskega, kjer se je tudi glasbeno izobrazil, svoja študijska obzorja z Janáčkove akademije v Ostravi pa si je razširil še na dunajski Univerzi za glasbo in uprizoritveno umetnost. Vse tri glasbenike je Tomáš Liška – kontrabasist in avtor kompozicij, ki jim bomo prisluhnili na koncertu – spoznal med svojimi glasbenimi popotovanji in neumornim iskanjem ustvarjalnega dialoga med kulturami. Liška je sicer študiral na Konservatoriju Jaroslava Ježka v Pragi, magistrski program pa je končal na prestižnem Jazz Institutu v Berlinu pod vodstvom priznanih ameriških glasbenikov in pedagogov Grega Cohena in Johna Hollenbecka.

Stran skupine


Vstop prost.


          

 

 

© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio