Sobota
29. Avgust
ob 22.00
Gornji trg - Ljubljana

JARC GREGORIN TRIO (JG3O)

Ana Mezgec, violina
Jaka Jarc, kitara, vokal
Janez Moder, bas kitara
Blaž Gregorin, bobni


Progresivno blues in rockovsko zasedbo Jarc Gregorin Trio (JG3O) tvorijo izkušeni glasbeniki, ki se že desetletja kalijo v Sloveniji in na tujem. Po vrnitvi iz Anglije je skupino ustanovil avtor, kitarist in pevec Jaka Jarc. Ritem sekcijo sestavljata Janez Moder (bas kitara) in Blaž Gregorin (bobni), na violini pa zasedbo dopolnjuje akademska violinistka Ana Mezgec. Zasedba izhaja iz bluesa, a je z avtorskimi skladbami stopila daleč iz tega žanra. Nastala je inovativna zmes in se zlila v umirjeno, žanrsko razgledano rockovsko glasbo, ki skuša ujeti razmerje med poslušljivostjo in komunikativnostjo pop glasbe na eni ter pletenjem inovativnih detajlov in nepričakovanih glasbenih zapletov na drugi strani. Vse prej kot enolična glasba, ki ji nekako uspe ostati prijetna tako za laike, kot tudi bolj petične poslušalce.

Kitarist, pevec in avtor Jaka Jarc je kot studijski glasbenik ali član sodeloval z mnogimi alternativnimi ustvarjalci, med katerimi izstopajo mednarodno uspešna progressive rock zasedba Moonlight Sky, Sfiltrom, Živel je Mož in Melodrom. Kot glasbeni producent in aranžer je sodeloval z istimi zasedbami, ter široko paleto drugih (npr. Laro B.). V klasični glasbi občasno sodeluje kot mandolinist solist s SNG Opera in balet Ljubljana ter Slovensko filharmonijo, bil pa je tudi dolgoletni član mednarodno priznanega Orkestra Mandolina Ljubljana. Je avtor nekaj klasičnih del za komorni orkester, njegove mandolinske skladbe izvajajo tudi tuji orkestri, prav tako pa se često loti skladanja popularne glasbe. Živel in ustvarjal je v Angliji, kjer je sodeloval v  skupinah The Pookas in Hannah Stacey Experience, pa tudi kot član glasbenega ansambla znanega gledališkega oddelka univerze v Exetru – Exeter Drama Dpt ter Exeter University Soul Choir.

Oktobra leta 2018 se je skupini kot stalna članica pridružila vrhunska akademska violinistka in široko žanrsko razgledana glasbenica Ana Mezgec. V letu 2017 je sodelovala v projektu Mediteranskega orkestra na jugu Francije, leto kasneje pa je bila koncertna mojstrica simfoničnega orkestra Akademije za glasbo in z njim koncertirala tudi v Berlinu. Sodelovala je v orkestru Opere in baleta Ljubljana ter v Mestnem gledališču Ljubljanskem in leta 2019 nastopila kot solistka s Simfoničnim orkestrom SNG Maribor. Trenutno je redno zaposlena kot violinistka pri Simfoničnem orkestru RTV Slovenija. Poleg klasične glasbe pa je izvajala tudi mnoge druge žanre. Sodelovala je z zasedbami in glasbeniki kot so Noctiferia, Goran Bojčevski in Vlatko Stefanovski, Gal Gjurin, s slovensko avtorsko glasbo pa se predstavlja kot članica skupine Brencl banda.

Basist Janez Moder je dobro znano ime na slovenski popularni glasbeni sceni. Sicer je že od vsega začetka redni član skupine Moonlight Sky, igral pa je tudi pri skupinah Gal in Galeristi, Aritmija, Didiwa in sodeloval z mnogimi priznanimi slovenskimi glasbeniki, kot so Gal (in Severa) Gjurin, Marko Hatlak in Miha Vanič.

Bobnar Blaž Gregorin je že sodeloval z mnogimi glasbeniki raznolikih žanrov. Od rockerskih Babewatch in Johnny’s Band, alternativnih Sfiltrom do projekta Sužnji sendvičev kantavtorja Mateja Krajnca in skupine Andropavza. Zadnja leta je bil aktivno vpet v slovensko glasbeno sceno, kjer je skrbel za promocijo nekaterih najbolj znanih domačih glasbenikov kot so Siddharta, Dan D, Muff, Maraaya, 6pack Čukur, Alya, DMP, Lara-B …


Vstop prost.

Zaradi ukrepov omejevanja širjenja okužb s COVID-19 si morajo obiskovalci redno razkuževati roke in upoštevati varnostno razdaljo vsaj 1,5m. Po uredbi NIJZ je obvezno zbiranje osebnih podatkov vseh obiskovalcev, podatke moramo hraniti 30 dni. Zaradi zagotavljanja varnosti vse obiskovalce vljudno naprošamo, da dosledno sledijo navodilom. Če sumite, da ste prišli v stik s koronavirusom ali kažete tipične znake bolezni, ne hodite na dogodek. Poskrbimo za zdravje nas in naših bližnjih.

© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio