Petek
29. April
ob 20.00
Metliški grad - Metlika

KRISTINA OBERŽAN KVARTET

Kristina Oberžan, vokal
Nikola Matošić, kontrabas
Nejc Škofic, klavir
Borut Rampih, bobni


V Metliki bodo mednarodni dan jazza obeležili že na predvečer praznika s koncertom Kristina Oberžan Kvarteta.

Kristinin močan glas ter čutne interpretacije so kot darilo. Samozavest in zrelost pevka prepleta z igrivo in nedolžno prisotnostjo na odru in s tem ustvari očarljivo in osebno glasbeno izkušnjo, ki je ne boste zlahka pozabili.

Kristina Oberžan je magistrirala iz jazz petja na Univerzi za glasbo in upodabljajoče umetnosti Gradec ter že v času študija prejela številne mednarodne nagrade in štipendije. Leta 2007 je pri Založbi kaset in plošč RTV Slovenija izdala svojo prvo zgoščenko, posvečeno slovenski popevki, z naslovom Kakor lep roman ter na festivalu Slovenska popevka prejela nagrado za najboljšo izvajalko. Leta 2016 je izdala drugo samostojno zgoščenko My Heart Knew. Med leti 2008 in 2011 je poučevala petje na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana in v Zavodu sv. Stanislava v Ljubljani. Pot jo je nato zanesla v Veliko Britanijo, kjer je živela do leta 2017. Trenutno se ob pevski karieri ponovno posveča tudi poučevanju.

Na predvečer mednarodnega dneva jazza se ji pridružujejo priznani slovenski jazzisti: izvrstni Nikola Matošić na kontrabasu, Nejc Škofic na klavirju in Borut Rampih na bobnih.


Vstop prost.


V sodelovanju z

 

Sponzorja

 

© IMAGO SLOVENIAE 2023. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio