Sreda
12. Julij
ob 20.30
Mestni muzej - Ljubljana

LUCA MAGNI DUO (Italija)

ZARADI BOLEZNI JE PRIŠLO DO SPREMEMBE ZASEDBE IN SPOREDA. Hvala za razumevanje.

LUCA MAGNI DUO
Luca Magni
, flavta
Lisa Pozzi, klavir


Spored:

Gaetano Donizetti (1797–1848), Sonata za flavto v C-duru, A 503
Largo-Allegro

Carl Joachim Andersen (1847–1909), Operne transkripcije, op. 45
Fantazija na Bellinijevo Normo

Wilhelm Albrecht Otto Popp (1828-1902), Deset salonskih skladbic, op. 250
Lov

François De Boisvallée (1929-1973), Prva sonata v D-duru
Allegro
Aria
Allegro giocoso

Michele Mangani (1966), Judovska suita

Daniele Biagini (1960), Španska fantazija

Valerij Saparov (1947), Alla Tango

Ennio Morricone (1928—2020),
Bilo je nekoč na Divjem zahodu
Cinema Paradiso
Gabrielova oboa (iz filma Misijon)


Flavtist Luca Magni je diplomiral z odliko na Glasbenem inštitutu »P. Mascagni« v Livornu pri maestru Nicoli Mazzantiju. Je reden gost odrov italijanskih mest, tako v duu in kot solist pa navdušuje tudi občinstva vsega sveta. Leta 1996 je Luca prevzel poslanstvo promovirati toskansko kulturno dediščino skozi spajanje klasične glasbe in popularne literature te pokrajine. V sodelovanju s profesorjem C. Lapuccijem je ustvaril edinstven repertoar ter ga predstavil Toskanskim občinstvom. Tudi sicer rad deli svoje znanje. Vodil je mnogo mojstrskih tečajev flavte (na Danskem, v Rusiji in Italiji). S flavto nastopa po vsem svetu; kot solist je nastopil s prestižnimi institucijami, kot so OCF Firenc, Milanski MSP in RTO ter Akvilejski komorni orkester. Leta 1991 je na Japonski turneji (Gifu, Tokio, Shirakava, Tagimi, Nagoja) flavto predstavil v duetih z orglami, klavirjem in kotom. Nastopil je na italijanskih kulturnih inštitutih v Becansonu, Amsterdamu, Zaragozi in Lundu, leta 2012 pa še v ZDA, v Miamiju in Neaplju na Floridi ter 2014 na Univerzi Columbia v New Yorku. Pripotoval je vse do Avstralije, kjer je s flavto očaral občinstva v Melbournu (Beethoven festival, flavta in klavir), v Milduri, Ballaratu ter v Sydneyjski cerkvi sv. Pavla (mednarodni orgelski festival). Poleg izobraževanja mladih in koncertiranja, je Luca Magni aktiven tudi kot umetniški direktor glasbenega letovišča “Villa Magni Casa Musicale” v Pistoii.

Lisa Pozzi je študirala na konservatoriju G. Puccinija v mestu Gallarate z Giacomom Battarinom in danes obiskuje Konservatorij G. Verdija v Milanu v razredu Renata Principeja. Osvojila je več prvih nagrad na pomembnih državnih in mednarodnih tekmovanjih in bila finalistka prestižnega tekmovanja Steinway – Young Talents 2016. Redno se udeležuje mojstrskih tečajev pri Irene Veneziano in Giacomu Battarinu v Italiji in Nemčiji. Nastopala je na prestižnih glasbenih prizoriščih po Italiji, med drugim v Santa Margherita Ligure (Associazione Musicamica), Cutiglianu (Associazione Musica Temporis) in San Benedetto del Tronto (Associazione Solisti Piceni). duu z Luco Magnijem je nastopila leta 2017 v Palacio de Congresos “Sala Cadiz” v Španiji.


Brezplačne vstopnice, ki vam jih velikodušno poklanjajo Adria Media Ljubljana, GenLan in Essai & Acai, je mogoče prevzeti zadnjo uro pred dogodkom na prizorišču. Rezervacije niso mogoče.


Dogodek poteka v okviru Festivala Spectrum.

© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio