Torek
24. Avgust
ob 20.30
Mestni muzej - Ljubljana

LUISA SELLO IN LE AGANE (Italija, Avstrija, Črna gora, Srbija, Slovenija)

Luisa Sello, flavta
Veronica Bortot, flavta
Sara Brumat, flavta, pikolo, igra
Marina De Palma, flavta, baročna flavta
Ksenija Franeta, flavta, altovska flavta
Birgit Karoh, flavta, basovska flavta, igra
Tijana Krulj, flavta, basovska flavta
Ilaria Prelaz, flavta, ples
Anita Prelovsek, flavta


Spored:

Michael Praetorius (1571–1621)
Bransle double 

Pavle Merkù (1927–2014)
Planctus 

Marc Berthomieu (1906–1991)
Arcadie, III. Dryades

Astor Piazzolla (1921–1992)
Los Pajaros perdidos (Izgubljene ptice) (prir. M. Baratello)
Milonga (prir. M. Baratello) 

Marino Baratello (1951)
Il veleno e l’ambrosia (Strup in ambrozija)

Alessandro Orologio (1555–1633)
Intradae Quinque & sex vocibus (Pet intrad & šest besed)

Rainer Bischof (1947)
Quadrifoglio (Štirikotnik)

Jan Clark (1964)
ZoomTube

Giorgio Mainerio (1535–1582)
Prva knjiga plesov
XII. Schiarazule Marazule
IV. Caro Ortolano

Georg Philipp Telemann (1681–1767)
Fantazija št. 7 v D-duru, TWV 40:8

Joseph Bodin de Boismortier (1689–1755)
Koncert v a-molu, op.15/2

Luisa Sello
Echi (Odmevi) 

Carlo Corazza (1978)
Maravee

Philip Selby (1948–2010)
Spirit of the Earth (Duh Zemlje)

Daniele Zanettovich (1950)
Lis Aganis
Canzone e passamezzo


Luisa Sello, kot je o njej zapisal New York Concert Review, je »umetnica s presunljivo strastjo in naravno spevnostjo, briljantno tehniko, odlično kontrolo diha, čudovitim tonom in velikim šarmom«. Iz življenjepisa glasbenice, ki nastopa širom sveta, so razvidna sodelovanja z eminentnimi imeni, kot so Riccardo Muti, Trevor Pinnock, Alirio Diaz, Dunajski simfoniki, Juilliard School, Philippe Entremont, Tajski simfonični orkester, Salvatore Sciarrino in Bruno Canino ter nastopi na prestižnih prizoriščih kot sta milanska Scala in newyorški Carnegie Hall. Izobraževala se je pri Raymondu Guiotu v Parizu in Severinu Gazzelloniju na akademiji Chigiana v Sieni. Na akademski ravni je študirala flavto in moderne jezike s književnostmi (diploma in doktorat). Poučuje na konservatoriju v Trstu in kot gostujoča profesorica na univerzi na Dunaju in drugod. Kot umetnica in predstavnica flavt Miyazawa snema za pekinški založbi Stradivarius in Millennium.

Ansambel Le Agane, ki ga je ustanovila mednarodno priznana flavtistka Luisa Sello, je v zelo kratkem času pritegnil pozornost strokovnih kritikov in širše javnosti. Njihov zanimiv in svež zvok ter spretnost lahkotnega prehajanja vse od renesančnega sloga pa do najsodobnejših izvajalskih tehnik sta navdihnila tudi številne skladatelje, ki so mnoga dela napisali posebej za njih. Poleg nadarjenosti sta občinstvo očarala šarm in strateška oblikovanost zasedbe, ki spretno združuje glasbo, ples in igro. Ansambel uporablja pester nabor flavt, vključno s pikolom, altovsko, basovsko in baročno flavto. Poudarek na intonaciji, fraziranju in artikulaciji je eden od temeljev izobraževanja oz. poučevanja Luise Sello, ki se je poleg uspešne mednarodne umetniške kariere, uveljavila tudi kot profesorica na prestižnih akademijah v Italiji, Avstriji in Bolgariji. Ansambel Le Agane je gostoval na mednarodnih festivalih v Pekingu, Qingdau, na Dunaju in v Rimu.


Vstop prost. Brezplačne vstopnice lahko prevzamete zadnjo uro pred koncertom na vhodu v Mestni muzej. Število mest je omejeno, zato vam svetujemo, da pridete nekoliko prej.

Skladno s spremembami Odloka o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom se predstav lahko udeležijo le osebe s potrdilom o: prebolelem covidu-19 (P), cepljenju (C) ali negativnem rezultatu testa, ki ne sme biti starejši od 48 ur (T). Vstop na prizorišče je mogoč le s predložitvijo dokazila o izpolnjevanju pogoja PCT. Dokazila niso potrebna za mlajše od 15 let, ki se prireditve udeležijo z ožjimi družinskimi člani oziroma skrbniki. 

Vsi obiskovalci morajo nositi zaščitne maske, si redno razkuževati roke in upoštevati varnostno razdaljo vsaj 1,5 m. Vstop v dvorano je mogoč le z vstopnico, obiskovalce naprošamo, da v dvorano vstopajo posamično ob spremstvu hostes, ki jih bodo pospremile do prostega mesta. Obiščite nas le, če ste zdravi.


V sodelovanju z:

© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio