Četrtek
06. Avgust
ob 20.30
Mestni muzej - Ljubljana

MAK GRGIĆ: MUSIC COSMOPOLITISM

Mak Grgić, kitara

Katja Koren, vokal

Mak Grgić je po študiju kitare pri Antetu Čaglju v Zagrebu in Alvaru Pierriju na Dunaju nadaljeval šolanje pri Williamu Kanengiserju in Scottu Tennantu v Los Angelesu.
Uveljavil se je kot izvrsten interpret sodobne glasbe. Na svoj spored pogosto uvršča dela skladateljev, kot so Nina Šenk, David Crowell, Toby Twining, Michael Harrison, Christian Carey, Julia Adolphe, Thomas Kotcheff, Sven-David Sandström, Hakki Cengiz Eren in William Harvey. Prvi album je posnel v sodelovanju s slovenskim skladateljem in kitaristom Nejcem Kuharjem, trenutno pa snema album z naslovom Cinema Verismo – pregled filmske glasbe zadnjih desetletij v transkripcijah za kitaro. Predstavil bo glasbo iz filmov The Godfather, The Good, the Bad and the Ugly, Volver, The Mission, West Side Story in Chariots of Fire. Grgić je nastopal z orkestri, kot so Spokane Symphony, Festivalski orkester Lancaster Festivala, Simfonični orkester RTV Slovenia, Simfonični orkester iz Sankt Petersburga ter Orkester SNG Opere in Baleta Maribor, ter sodeloval z dirigenti kot so Gary Sheldon, Mladen Tarbuk in Simon Krečič.

Glasba Katjo Koren spremlja že vse življenje, prvi studijski posnetek pa je naredila pri sedmih letih. Prva tri leta se je klasičnega in pop petja učila pri Nacetu Junkarju, potem pa je štiri leta znanje dopolnjevala pri Dadi Kladenik. Opravila je sprejemne izpite na Konzervatoriju za glasbo in igralstvo v Celovcu ter se vpisala na oddelek za jazz in pop petje. Dve sezoni je bila tudi članica hišnega orkestra Mali ekrani v glasbeni oddaji Parada na TV Slovenija. V februarju 2012 je izdala debitantski pop album z naslovom Veš, kaj mislim? V letu 2013 je bila članica hišnega ansambla oddaje Moja Slovenija in delovala v zasedbi Okustični skupaj s Karin Zemljič in z Matetom Brodarjem. V letu 2014 se je preselila v Los Angeles, kjer nadaljuje svoj študij (Santa Monica College), nastopa, ustvarja, poučuje in nabira nove glasbene izkušnje. V akustičnem vzdušju nastopa skupaj z vrhunskim kitaristom Makom Grgičem in glasbeniki, kot so Louis Von Taylor (Kool & The Gang), Del Atkins, Joel Scott, Darryl Crooks (Snoop Dogg, Ledisi), Eric Valentine in drugi.

PROGRAM:

A. Barrios Mangore (1885 – 1944)

La Catedral
Preludio saudade
Andante religioso
Allegro solemne

Alberto Ginastera (1916 – 1983)

Sonata za kitaro, op. 47
Esordio
Scherzo
Canto
Finale
……………………
Odmor
……………………

FILMSKO POPOTOVANJE Z GOSTJO KATJO KOREN

Leonard Bernstein (1918 – 1990)

Somewhere & Tonight
Priredba A. Sedlar
Iz filma Zgodba z zahodne strani (R. Wise, J Robbins)

 

Harold Arlen (1905 – 1986)

Somewhere Over the Rainbow
Priredba K. Koren/M. Grgič
Iz filma Čarovnik iz Oza (V. Fleming)

 

Enrique Granados (1867 – 1916)

Španski ples št. 5
Priredba M. Llobet
Iz filma Kika (P. Almodovar)

 

Johnny Mercer (1909 – 1976) /Hoagy Carmichael (1899 – 1981)

Skylark
Priredba K. Koren/M. Grgič
Iz filma Chilly Scenes of Winter (J. M. Silver)

 

Ennio Morricone (1928)

Gabrielova oboa
Priredba C. Marchione
Iz filma Misijon (R. Joffé)

 

Ennio Morricone (1928)

Dober, grd, hudoben
Priredba C. Marchione
Iz filma Dober, grd, hudoben (S. Leone)

 

Nine Inch Nails

Hurt
Priredba J. Cash/K. Koren/M. Grgič
Iz filma Colombiana (O. Megaton)

 

Isaac Albeniz (1860 – 1909)

Asturias
Priredba A.V. Blain
Iz filma Vicky Cristina Barcelona (W. Allen)

© IMAGO SLOVENIAE 2023. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio