Petek
03. Maj
ob 19.00
Velika Polana
Kulturna dvorana - Velika Polana

MEDNARODNI DAN JAZZA

Imago Sloveniae se že tretje leto zapored pridružuje obeleževanju mednarodnega dneva jazza v Sloveniji. Pester koncertni program, pripravljen za to priložnost, bo  v sodelovanju z UNESCO mladinsko platformo Društva za Združene narode za Slovenijo, pod pokroviteljstvom Slovenske nacionalne komisije za UNESCO  letos potekal v LjubljaniIdrijiTolminu in Veliki Polani.


VELIKA POLANA, Kulturna dvorana zgradbe Občine Velika Polana, ob 20:00

JADRANKA JURAS JAZZ KVINTET

Jadranka Juras je diplomirala iz jazzovskega petja na Univerzi za glasbo in uprizoritveno umetnost v Gradcu. Med študijem in po zaključku študija je posnela samostojni zgoščenki Anima in Sakura, ki sta bili med slovenskim občinstovm in radijskimi poslušalci zelo dobro sprejeti. Album Anima je bil med drugim razglašen tudi za album leta. Je redna gostja na številnih ploščah slovenskih glasbenikov. Leta 2016 je pri založbi NIKA Records izdala zgoščenko jazzovske glasbe, naslovljeno Paris honey. Na njej je devet pesmi – osem jazzovskih »klasik« in ena avtorska pesem, napisana za instrumentalni trio. Tik pred izidom pa je že njen drugi jazzovski album, ki ga je posnela v sodelovanju z Big Bandom RTV Slovenija in Milanom Stanisavljevićem in ga  naslovila You and I and the music; izšel bo v digitalni obliki pri založbi ZKP. Jadranka Juras je aktivna tudi kot operna pevka, trenutno poje v SNG Maribor v predstavi Gounodove opere Faust.


30. april je bil na generalni skupščini UNESCA leta 2011 na pobudo legendarnega jazzovskega skladatelja Herbieja Hancocka priznan kot mednarodni dan jazza, leta 2012 pa ga je na svoj koledar dodala še Organizacija združenih narodov. Danes ga obeležujejo v več kot 190 državah.

UNESCO prepoznava jazz glasbo kot sredstvo svobode izražanja in dialoga med kulturami, kot sinonim za spoštovanje človekovih pravic ter dostojanstvo žensk in moških, ne glede na njihovo poreklo.

Več o mednarodnem dnevu jazza si lahko preberete tukaj.


Vstop prost.


Partner:                                                                                                                                                                                                                                              Glavni pokrovitelj:

 

V sodelovanju:

 


 

© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio