Četrtek
20. Julij
ob 11.00
Slovenska filharmonija - Ljubljana

MOJSTRSKI TEČAJ KLAVIRJA Z ALEXANDROM GADJIEVIM (Italija/Slovenija, 14.–20. julij)

Glasbena matica Furlanija Julijska Krajina, Officina MusicAttuale in Imago Sloveniae vas vabimo na Mojstrski tečaj iz klavirja z Alexandrom Gadjievim, ki bo potekal od 14. do 20. julija 2023. V duhu brezmejnosti in mednarodnega sodelovanja se bo prvi del (14.—18. julija) odvijal v Kulturnem domu v Gorici, drugi del (19.—20. julija) pa v Slovenski filharmoniji v Ljubljani. Poleg Alexandra bo lekcije izvajal tudi njegov oče, mednarodno priznani pedagog in izvrstni koncertni pianist Siavush Gadjiev. Dogodek bo odprt za javnost ter za obiskovalce brezplačen.


Natančen urnik mojstrskih tečajev po dnevih:

Mojstrski tečaji z Alexandrom Gadjievim:

 • Kulturni dom Gorica, Italija
  14., 17., 18. julij, 10h–13h in 15h–18h
  15., 16. julij, 10h–13h in 15h–17h
 • Slovenska filharmonija, Ljubljana
  19. julij, 11h–13h in 15h–18h
  20. julij, 10h–13h in 15h–18h

Mojstrski tečaji s Siavushem Gadjievim:

 • Trgovski dom, Gorica, Italija
  14. julij, 11h–13h in 15h–18h
  15. julij, 10h–13h in 15h–17h
  16. julij, 12h–13h in 15h–17h
  17. julij, 10h–13h in 15h–18h
  18. julij, 10h–13h

(odmor za kosilo vsak dan od 13h do 15h)


V sklopu delavnic bodo izvedeni tudi štirje nastopi udeležencev, ki bodo v duhu brezmejnosti in mednarodnega sodelovanja potekali v Italiji in Sloveniji. Od 17. do 20. julija 2023 jim boste lahko ob 20.30 prisluhnili na naslednjih lokacijah:

 • vinarsko posestvo Zorzettig, Čedad (IT), 17. julij
 • Kulturni dom Gorica (IT), 18. julij
 • Slovenska filharmonija, Ljubljana (SI), 19. julij
 • Slovenska filharmonija, Ljubljana (SI), 20. julij

Ker bo nabor aktivnih udeležencev seminarja na najvišji kakovostni ravni, koncertni program pa na seminarju dodobra izpiljen, si lahko obetamo vrhunska koncertna doživetja.


Mojstrski tečaj bo vodil Alexander Gadjiev, glasbenik svetovnega slovesa z najvišjimi uvrstitvami na najuglednejših mednarodnih pianističnih tekmovanjih. Od leta 2019 je tudi mladi zvezdnik BBC-jeve nove generacije umetnikov, kar pomeni, da BBC snema vse njegove koncerte, Alexander torej pooseblja brezmejnost na najvišji umetniški ravni. Doma je v Gorici, mestu, ki je hkrati italijansko in slovensko. Izhaja iz internacionalne družine in, govori pet jezikov. V času kulturnega povezovanja Evrope je torej idealni ambasador Evropske prestolnice kulture GO! 2025. Kot vrhunski pianist ima redko sposobnost ponotranjiti glasbene sloge različnih kultur in jih združevati v svojstven izraz, svojo edinstveno stilsko razgledanost pa bo na mojstrskem tečaju z veseljem predal udeležencem.

Poleg Alexandra bo lekcije izvajal tudi njegov oče, mednarodno priznani pedagog in pianist Izvrstni koncertni pianist Siavush Gadjiev, ki je svojo pedagoško kariero začel na prestižni Centralni posebni glasbeni šoli Moskovskega konservatorija, namenjeni izobraževanju najbolj nadarjenih glasbenikov nekdanje Sovjetske zveze ter Japonske, Madžarske, Jugoslavije, Romunije, Koreje in ZDA. Za seboj ima vrsto mednarodnih mojstrskih tečajev in koncertov po vsem svetu. Živi v Italiji in poučuje na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani ter v zasebni šoli za mlade talente v Gorici. Učil je mnoge zmagovalce mednarodnih tekmovanj.


Dogodek bo odprt za javnost ter za obiskovalce brezplačen.


Mojstrski tečaj poteka pod pokroviteljstvom Občine Gorica, Mestne občine Ljubljana in Ministrstva za kulturo Republike Slovenije v sodelovanju z vinskim posestvom ZorzettigPecar pianofortisalonom klavirjev SiličKulturnim domom Gorica, Slovensko filharmonijo, ob podpori Hotela Mrak ter z medijskimi partnerji Il giornale della musica in Radio Città Aperta.


Projektni partnerji:

© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio